Összes oldalmegjelenítés

2016. január 23., szombat

Ziáéknál vendégségben

Zia barátnőm padtársam volt az iskolában 12-18 éves koromig. Szoros barátság a miénk, számíthatunk egymásra jóban-rosszban.
Jelenleg ő is gyesen van, Fanni decemberben lett 1 éves.
Tavasszal költöztek el a fővárosból Vácra, családi házba. Nyár elején voltam a fiúkkal háztűznézőben, most Zoli is velünk tartott.

Fanni 18 óra körül megy fürdeni, a fiúk akkor vacsoráznak. Az előző nap botrányos altatása után(mindent bevetek, csak aludjon már, alig tudja a szemét nyitva tartani, elesik a saját lábába, de ő akkor is lemegy az ágyról és műsorozik)úgy döntöttünk, hogy ebéd után nem altatunk itthon, hanem alszanak az úton. Vinci az első jelzőlámpánál már nyitott szájjal aludt, cirka 20 percet. M2-es úton gyakran megyünk, útközben van egy benzinkút, ahol mindig megállunk kávézni és grillezett hot-dogot enni. Ott már ébren volt.
Kende napközbeni alvásáról annyit, hogy az oviban nem alszik-mint a legtöbben a csoportban, de hétvégére annyira lefárad, hogy szombaton vagy vasárnap 3-4 órákat alszik ebéd után.
Ziával előre lebeszéltem, hogy ha Vini elalszik útközben, akkor nem veszem ki őt az autóból, hanem beállunk a garázsba, de erre már nem került sor.

Vinci féltékeny volt Fannira, az ottlétünk alatt többször belecsípett vagy belemart, leszidtam, később Fanni nem ment a közelébe sem(szerencsére Vini sem, bízom benne, Fanni gyorsan kiheveri)Már a végén fel se vettem a kislányt.
A nappalijukba felállítottak egy kisházat-olyat, ami az én ovimba is volt 30 éve(mire nem emlékszem, a vázáról egyből beugrott), Vincinek nagyon bejött. Ki-be szaladgált, talált magának egy tologató játékot, azzal is eljátszott.
Kendus labdázott, evett-ivott. Folyosón felejtett bon-bont rögtön észrevette:"Anya, nézd csoki!"
Fanni megvacsorázott, közben néhány mesét megnéztek a fiúk és hazajöttünk. Szóba került, hogy kimegyünk sétálni, mert aznap nem voltak a fiúk levegőn, végül az idő miatt nem lett belőle semmi.
Tudtunk beszélgetni, Vini miatt szemfülesnek kellett lennünk, egyvalakinek mindig mellette kell állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése