Összes oldalmegjelenítés

2016. január 18., hétfő

Baglyok a szobában

Nem vagyok egy gyűjtögetős típus, de a wc papír gurigákat mindig elteszem:)
Abból annyi mindent lehet csinálni!Most baglyok készültek. Vinci próbálja mondani az "uhút", több kevesebb sikerrel.
Fiúk szeretnek asztalhoz ülni és alkotni, Kendus alapos és kitartó, Vinci is minden részletre figyel, leköti a kézműveskedés. Aztán eljön az a perc, amikor a kisebbik azt akartja csinálni, amit a nagyobbik-ezzel még nincs baj-de azzal a ceruzával akar színezni, amivel a tesója, azzal a ragasztóval, ami a másik kezében van és még tudnék példákat hozni. Ismerem a forgatókönyvet, ezért már két ugyanolyan ollót veszek elő, Vincinek mind a kettőre szüksége van...
Ilyen esetben Kendus odaadja a tesójának és másba kezd. Nem harcol a tesójával.

A baglyokat teljesen egyedül csináltak a gyerekek, felügyelőként ültem mellettük:)
Elkészítésről: papírgurigák tetejét behajtani-ebből lesznek a bagolynak fülei-, aztán jó sok ragasztót kenni a gurigára. Vettem merített papírt, ebből lett a madárnak tolla.
A fiaim tetszés szerint tépkedtek a papírból és a gurigára ragasztották.
Mozgó szemek akciósak a Tescóban(van köztük színes szem és hosszú pillás is:), majd a szárnyakat papírból vágták ki és ismét kezdődhetett a ragasztás.
Orrot és szájat Kendus fekete filccel rajzolt nekik. Lehetne még tovább dolgozni rajta, pl: lábakat készíteni zseníliadrótból, de 25 perc után elfogyott a lelkesedésük. Nekem így is tetszik. Ügyes kezük munkáját dicséri!
Elkészült a mi kis bagolycsaládunk. Most a lámpánál tanyáznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése