Összes oldalmegjelenítés

2016. január 14., csütörtök

Enni, enni, enni

Csak kaja legyen-mondaná Vinci:)
Az első szavai között a 'hama' szerepelt, imád enni. Gondolom emiatt (is)szeretni fogják őt az oviban.
Néhány hétig vega volt, semmilyen húsfélét nem fogadott el, hal bármikor, minden formában jöhet. Már most egészségtudatos!Baba kora óta kedvencei között szerepel a lazac(ráadásul rengeteg benne az omega3 és minden olyan anyag, ami kedvezően hat az idegrendszerre, csak azt sajnálom, hogy 10 dkg 700 forintba kerül)
Élvezet nézni, ahogyan eszik, rögtön beindul a pavlovi reflex nálam is:)Jóízűen, örömmel fogyasztja el az ételt.
Ügyesen használja az evőeszközöket, legújabb tudománya a kés használata-szigorúan vajazó kést kap.
Az utóbbi időben szemmel láthatóan nőtt(értelmileg is rengeteget fejlődött)állandóan éhes. Nem lépek ki az ajtóból csak úgy, ha a kis dobozkában van valami rágcsálnivaló, ez lehet kölesgolyó, gyümölcs, puszedli, répa, dörmi..tényleg bármi. Állandóan éhes, próbálom tartani a napi ötszöri étkezést, de van, hogy hatszor-hétszer is eszik, kéri.

Logopédián december 19-óta nem voltunk(betegeskedés vagy a logopédusnak nem volt jó az időpont)a héten fejlesztés szempontjából is elkezdtük az évet.
10-kor végzünk, akkor a váróba tízóraizik. Általában rajtunk kívül mások is vannak ott. Kedden egy fiú ikerpár és egy másik Vince nevezetű kisfiú várt a sorára. Minden gyerek evett, Vinci mindenkiéből kunyerált(a szomszéd fűje mindig zöldebb), az ő puszedlijéből is megkínálta a többieket. Ezen megdöbbentem, mert 'kaja irigy'.

Mindennap főzök, kenyeret, pékárut is gyakran készítek itthon, ő mindenben segít. Bárhová megyünk(játszóház, vendégség), ha talál magának egy játék konyhát, onnan nehezen lehet kirobbantani. Konyhafőnök. Ismét eljutottunk csecsemő színdarabra a KMO-ba, a darab előtt/után játszóház van, Vinci megtalálta a konyharészleget és nem enged oda senkit, nem hajlandó kompromisszumra, az előadásra bementünk és gyorsan ki is jöttünk, inkább a főzést választotta.
Apjával beszéltünk arról, hogy kellene neki itthonra egy kis konyha, végül arra jutok, hogy ő nagyban 'nyomja', velem együtt kavar/fűszerez/pucol, akkor meg minek.
Kíváncsi vagyok, meddig fog ez a lelkesedése kitartani, tesójának is volt 'főzős'korszaka, de hamar lecsengett nála.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése