Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 2., szerda

Hajóval a Margitszigetre

Eredeti terv szerint a Kis- Dunára mentünk volna hajókázni(ha már itt lakunk Dél-Pesten), találtam egy oldalt, ami azt hirdette, hogy családi sétahajókázást indítanak minden vasárnap 14-től Pesterzsébetről. Írtam a megadott email címre, számíthatnak ránk. Gyorsan jött a válasz: 2 éve megszüntették a járatot.
B tervként BKV(azaz BKK)hajózást gondoltunk ki, még soha nem utaztunk rajta.
 Borárosnál letettük az autót és csak vártunk és csak vártunk arra a bizonyos hajóra,(pechünkre előttünk ment el) közben árnyékos részre húzódtunk a kánikulában.
Vinci mindenáron a kövekhez akart lemenni, nem lehetett rávenni arra, hogy türelmesen ücsörögjön a babakocsiban
(aminek ismét kilyukadt a kereke, 3 hónapon belül ez már a második)
Hungária nevű hajóval mentünk a Margitszigetig.
Első látásra Zoli megjegyezte, hogy nem tűnik túl biztonságosnak(csupa rozsda).Kapitány nagyon kedvesen beengedett minket a fülkéjébe, tavaly kapott új motort és mindig a Dunán járt a 40 éves hajó. Kendus menet közben fényképezett
(új hobbija, szülinapi ajándéknak szeretne egyet), Vinci végig a vizet bámulta.
Margitszigeten két helyen is megáll a hajó, mi az első megállónál szálltunk ki. Kiszállás után rögtön enni szeretett volna a csapatom(még jó, hogy 250 gr lisztből készítettem itthon gofrit, nagy részét benyomták, nem is értettem, hogy lehetnek megint éhesek?!)Melegszendvicset vettünk, amit betudtunk vacsorának is. Vinci a fél liter teát egy mozdulattal magára öntötte.
Szerencsére jó idő volt, egy szál pelusban sétált után, de annyi kritikus tekintettel találkoztam, hogy jobbnak láttam, ha veszünk egy pólót. Sehol nem kaptunk, hazafelé visszaadtuk rá a nedves ruháját(addig a babakocsi karfáján szárítottuk)Tanulság, hogy legközelebb pótruhával indulunk el itthonról.
Meghallgattunk két számot a szökőkútnál, Kendust nem kötötte le,
ő inkább fára szeretett volna menni vagy csak úgy felfedezni, nem hatok rá azzal, hogy "elvisz a cukros bácsi". Ilyenkor keményen ráparancsolok, hogy nem mehet el tőlünk semerre.
Vinci tátott szájjal figyelte a vizet, nekem is nagyon tetszett a "show".
Hazafelé már a 2-es villamossal döcögtünk.

1 megjegyzés:

  1. Nahát, pont ezt a programot eszeltem ki én is nyár végére :), csak ez a sok betegség eltérített minket sajnos... Még a hajós odaút és a villamosos visszaút is ugyanez lett volna, nagyon jó kis programjaitok vannak, jó őket olvasni is :) (meg az összes többit is)!

    VálaszTörlés