Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 28., hétfő

Minipolis

Egy hely, ahol a gyerekek kipróbálhatják milyen tűzoltónak, rendőrnek, énekesnek, kertésznek, pincérnek, orvosnak, szakácsnak, pénztárosnak, bankárnak, fodrásznak , festőnek , postásnak lenni. Jó a koncepció, gyerekeknek egy élmény a szakemberek bőrébe bújni.

 A szakmáknak élethűen berendeztek bokszokat, be lehet öltözni pl festőnek: Kendus kapott egy Trilak-os pólót és hozzá való sapkát, cipővédőt. Maszatolt a falon, nehezen lehetett látni mit alkot, mert a sokadik réteg volt az övé.
A belépésnél a gyerekek kapnak egy névre szóló kártyát nyakpánttal együtt, az utóbbit kilépésnél le kell adni a kasszánál. Vinci egy ideig forgatta a kártyáját a kezébe, aztán büszkén ment vele mindenhová. 3 éves az alsó korhatár, de olyan sajtkukacoknak,mint az én kisebbikem sok mindent ki tud próbálni. Először egy kresz pályán rollerezett Kendus,
csak futóbicók és kicsiknek való rollerek vannak, nagy bicikli nincs. Itt figyelmetlenül kétszer átsiklott a piroson.
Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne lesné és csodálná a kukások munkáját. Nálunk kedd reggel az a program, hogy állunk a kapuba és várjuk a kukásokat. A fiúk szelektíven válogatták a szemetet,
Vincit fel kellett emelni, hogy elérje a szortírozott, de nagyon élvezte(főleg, hogy billenthette a kukát)
Szépítkeztem a fodrászatban(csak azt kértem, hogy a mindenki által használt csupa hajas kefét ne tegyék a fejemhez), a kertészetben locsoltak és virágot kötöttek.
Hosszú sor állt a mini Aldi előtt, Vinci szinte minden sorról hozott valamit a kosárba,
Kendus volt a kasszás(kétszer húzta le a darált husit), igazi blokkot is kaptunk a végén.
Tűzet oltott Kende, itt Vinci háttérbe húzódott, a slag hangjától/erejétől félt.
A színpadon teljesen kinyílt. Kb. 30 perces táncikálás után mi szedtük őt le, egyszer annyira belejött a "pogózásba", hogy a színpad függönyébe kapaszkodva esett egyet.


Kendus elénekelte a kedvencét: "Van valami a levegőben!", félénken, a mikrofont szorítva, enyhe lámpalázzal küzdve, egyhelyben, mozdulatlanul énekelt.
Vinci vállalta a háttértáncos szerepét.
Sütöttek pizzát, felszeletelték és tálalták.
Postás részlegnél Kende leveleket bélyegzett, kézbesített, Vinci csomagokat pakolt be-ki az autóba,
olyan hévvel, hogy másnak nem engedett érvényesülési lehetőséget.
Az orvosos szekció egyiket sem érdekelte, nagy ívben kerülték.

Érdemes elmenni és kipróbálni a minipolist, kedves, mosolygós, fiatal animátorok segítnek mindenhol.
 A legtöbb szakmát itthon is játsszuk, de Aldis pénztárgépem és mikrofonom sincs:)
Záróráig maradtunk, utána a Király utcában ettünk egy ötcsillagos pizzaszeletet(nem pizzát, mert aranyárban mérték), fürdés után nem kellett senkit sem altatni.

2 megjegyzés:

  1. Itt még nem voltunk, bár korábban gondoltam már rá. Nem voltak sokan?

    VálaszTörlés
  2. Nem voltak sokan, mi vasárnap 17 körül értünk oda és zárásig maradtunk. Egy szülinapos brigád volt rajtunk kívül(kb. 15 gyerek szülőkkel), elég nagy a tér, nem volt zavaró.

    VálaszTörlés