Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 22., kedd

Foci, labdajátékok, mozgáskordináció

Se az Apja, se én nem rajongunk a fociért, lehet, hogy genetikailag ez kódolva van(volt) Kendénél is.
Nem ismerjük a magyar és a külföldi focistákat, rangadókat, meccseket. Annyit sem tudok, mit jelent a les fogalma(mert nem érdekel, lehet ha Kendusnál továbbra is fennáll a  jelenlegi foci utáni érdeklődése, akkor utánaolvasok, érte mindent)
Az előző oviban a fiúk sem voltak "nagy" focisták, ha az udvaron voltak, akkor homokoztak, rollereztek, futkostak, soha nem láttam Kendét délután focizni. Tavaly az egyik kis pajtija elhívott minket egy focisuliba, ott ők voltak a legfiatalabbak és a lelkesedése addig tartott az edzésen, amíg futni kellett, futni nagyon szeret.
Itt, az új oviban a "nagy"fiúk(iskolaérettek, betöltötték a 6 évet)állandóan fociznak.
Még az első héten Kendus kezdeményezett náluk: megkérte őket, hogy  vegyék be játszani. Süket fülekre talált, elküldték.(óvónénik közbeléptek)Második héten már tagként kezelték őt. Itthon tőlem kérdezi, hogy mi a különbség a sárga és a piros lap között?!
Elég sok fakultatív mozgáslehetőség közül lehet választani az oviban. Az óvónéni ajánlotta, hogy menjünk focira: hetente kétszer 45 percben van, helyben, megfizethető áron.
Kendus először azt mondta, hogy ő bizony nem megy.
"Azért focizok, mert a nagyok is azt csinálják, de edzésre nem akarok menni!"
Ezzel lezártuk a témát.

Eltelt pár nap. Délutánonként a kapuban leskelődöm, mint valami paparazzo. Tényleg mindig focizik(ha nem látnám, a ruhái úgyis elárulják)és örömmel kezdett el mesélni arról, hogy ő tud "gólba"rúgni(azaz kapuba)és tud cselezni és tud passzolni.Legnagyobb sikerélményt talán az jelentette számára, hogy befogadták, hogy rúgják neki a labdát.
Hétvégén megkért arra, hogy kísérjem el az első edzésre, ha tetszik neki, akkor szívesen járna.
Elmentünk.
Az edző személye megnyerő, gyerekbarát, kedves, fiatal(és csinos:)
Az óra nemcsak abból állt, hogy a gyerekeket két csapatra osztotta és rúgjátok a bőrt, hanem volt sok-sok játék: tűz-víz, szobor játék, gyorsasági verseny, kidobós(mennyire utáltam gyerekkoromban...), ügyességi labdajátékok.
Két lány(az egyik lány a bátyjával jött)  és kb. 20 fiú.
Kispadon figyeltem őt, látható, hogy nem annyira ügyes a labdajátékokba, mint a "nagyok", de az igyekezetet és a kitartást láttam az arcán.
Sokat nevetett, jól érezte magát.
Az óra végét fekvőtámasszal zárták. Kendus először csak lesett, hogy miről van szó, aztán a felsőtestét hajlítgatta:)belejön ő, csak idő kérdése.

Réges rég vettem neki egy nike mez felsőt a turiba, azóta már Vinci hordja.
Kineveztünk egy piros pólót foci pólónak, büszkén feszít benne.
Hétvégi program lett a youtube-n a meccs nézés.

1 megjegyzés: