Összes oldalmegjelenítés

2015. augusztus 2., vasárnap

Lovaglás

Május óta Kendus nem ült lovon.
Eddig terápiás lovaglásra járt, rengeteget fejlődött tőle mentálisan és fizikálisan is, de úgy érzem megrekedt a dolog. Mindig ugyanazok a feladatok, mindig ugyanazok a kihívások. Drága, 30 percből gyakran 27, 25, 28 perc lett. Elkezdte érdekelni az íjászat. Már tettem lépéseket, hogy keresek neki olyan helyet, ahol szeretettel várják őt íjászkodni, amit találtam tőlünk nagyon messze van, nem adom fel.
Nógrád megyébe elsősorban kirándulni lehet, gyönyörű a táj, jó a levegő, sok a vár, tanösvény.
Amíg itt vagyok a fiúkkal próbálom ezeket a lehetőségeket kihasználni. Szécsény határában van az Annus tanya/major. Lovagoltatással, állatokkal foglalkoznak. Elkóborolt, beteg állatokat(is) befogadnak. Lámától kezdve a fácánig(emlékbe kaptunk három elhullajtott fácántollat), kecskék, malacok, madarak, szarvasokat is láttunk. Vinciben semmilyen félelemérzet nincs, ha állattal találkozik, Kendus távolságtartó még a nyuszival szemben is.
Itt emberhez, állatokhoz vannak szoktatva  a lovak. Még soha nem láttam olyat, mint itt: a gazda kikiabált, fütyült a lovaknak, hogy jöjjenek be a közeli dombról és jöttek, aztán ettek, mi meg sürögtünk-forogtunk körülöttük. Vinci még a szájukba is adta a friss füvet. Nem zavarta a lovakat a babakocsi, nem zavarta őket, ha a gyerekek kicsit zajosabbak voltak. Barátságosan közelítettek felénk. Fele annyiba kerül itt a lovaglás, mint felénk. Nálunk be kell jelentkezni, tele a naptár, itt alig van gyerek, aki lovagolni szeretne. Lehet azért, mert itt minden adott a lovagláshoz...és ha már tálcán kínálják a lehetőséget, akkor már nem kell?!
Kendus nagy lovon, Oposszumon lovagolt.
Szegénynek be volt gyulladva a szeme, kezelgette neki a tulajdonosa. Ahogy Kende nyeregbe pattant, megszűnt minden félelemérzete, úgy kellett rászólnom, hogy kapaszkodjon. Kihúzta magát a lovon(egyébként olyan a tartása,mint a kérdőjel)és büszkén feszített rajta. A táj, amerre jártunk mesebeli.
Vinci is szeretett volna felülni a lóra, annyira hirtelen kis sajtkukac, hogy nem engedtem, emiatt kitört a hiszti.
Azt a földhözverem magam, visítok, toporzékolok hisztit nyomta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése