Összes oldalmegjelenítés

2015. augusztus 20., csütörtök

Országtorta 2015


Kendus kihagyta a délutáni pihenést(legnagyobb bánatomra), Vinci orra folyik(ő sem aludt sokat, lehet az orrfolyás már az őszt jelenti?!)még a sütizés előtt szerettünk volna egyet sétálni a Bálna körül. Elindulás után furcsa szagot éreztem(minden elindulás előtt tiszta pelust kap Vini), pelenkás tatyó itthon maradt , gyors döntés után hazajöttünk. Második nekifutásra újból kocsiba vágtuk magunkat és célba vettük a Bálnát és a környékét. Nagy nehezen találtunk parkolóhelyet, pechünkre a fiúk elaludtak. Ha alszanak az a baj, ha nem alszanak az a baj........Mélyen aludtak, Kendus nyála kifolyt, Vinci kiköpte a cumit. Tanakodtunk, hogyan tovább. Sétát kihagytuk és a Zila cukrászdáig meg sem álltunk, persze ahogy megállt az autó ők is felébredtek, leizzadva, nyűgösen.

Hagyomány nálunk, hogy augusztus 20-án megkóstoljuk az országtortát(Zila László tortája volt évekig a nyertes).
Jelentem az idei(Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta) isteni finomra sikerült!Kedves szívemnek,hogy nógrádi, pontosan salgótarjáni kézműves cukrászda terméke lett az év tortája.
Helyben fogyasztottuk el négyen az egy darab tortát(húzós a 600ft a szelet tortáért), tömény, laktató. Gyerekek limonádéztak, Zoli levest evett én lazacos salátát.

Hazafelé Kendus kérése volt, hogy álljunk meg a templomunk
(itt keresztelték Zolit és a gyerekeket is) új játszóterénél. A mászókánál ő volt Pókember:)
Vincit a homokbucka tetejéről nehezen lehetett elcsábítani.
Apa-fia program keretében este tűzijátékot is néztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése