Összes oldalmegjelenítés

2015. augusztus 29., szombat

Kórházas

Kendus ismét bekerült a László kórházba.
Az előzményről röviden: csütörtök délután kihívtam a dokinénit, mert lázasak voltak a fiúk. Lázat tudok csillapítani, de a kúp, amit Kendusnak használok receptköteles és szerettem volna, ha meghallgatja a tüdejüket, megnézi a torkukat. Mire ideért a két fiú egy ágyban szorosan egymás mellett feküdt kézenfogva, mint két jó tesó.
Vincinek duzzadtak a nyirokcsomói, Kendus a fülét is fájlalta. Kaptak antibiotikumot.
Kb. 10 perc telt el, hogy kilépett az ajtón az orvos Kendus elkezdett hányni, közben telefonkapcsolatban maradtam a gyerekorvossal. A hányás mellé magas láz társult(ilyenkor mindig félek a lázgörcstől, amire szegénykém hajlamos)Végül azt javasolta, hogy menjünk be a kórházba, mert mindent megtettem, amit itthon házilag megtehetek, félő, hogy kiszárad a nagyfiú. Napközben max. 3 dl folyadékot ivott, semmit nem evett.
A kiszáradás jelei látszottak rajta: térképes nyelv, hólyagos száj. Annyire elgyengült, hogy beszélni nem tudott, hányt és közben bepisilt.
Zoli bevitte őt a Lászlóba, útközben a kocsiban is hányt és a kórházi felvétel után is. Kapott infúziót, injekciót, gyógyszereket. Az infúzió rengeteget segített!Mint mindig. Második nap már virgonckodott. Tegnap este még hőemelkedés volt, azóta szerencsére semmi.
Vérképe, vizelete rendben, a pisit kétszer kellett leadni, mert több volt a vörösvértest-talán szennyezettség  miatt.
Utolsó éjszaka kaptunk szobatársat, egy majdnem vele egykorú, kerületi kisfiút.
Logisztikában segített Roni. Zoli és én is aludtunk bent vele, mivel ágyat nem tudnak a szülőnek biztosítani, ezért már gyakorlott szülőként visszük magunkkal a kényelmes horgászágyat.
Nővérek, orvosok kedvesek voltak. Az orvos többször próbált Kendussal beszélgetést folytatni, de a drágám szégyenlősen az alvós állatkájába bújt(aktuális kedvenc a Déditől kapott Penny-s gomba)
Vinci is rövid időre meglátogatta a tesóját, rögtön az ágyába akart bebújni, itthon egyedül nem találta a helyét. Ilyenkor(is)látom milyen jó, hogy kicsi köztük a korkülönbség.
Kendusnak jogosan elege volt már a gyógyszerekből, kúpokból, tiltakozott a kórházba a gyógyszerek bevétele ellen. Apja könnyelműen felajánlott egy Mekizést, ha bátran, vita nélkül lenyeli a bogyókat. Kendus ragaszkodott a legóhoz, amit ő választ ki a legóboltba....alsó polcon kiszúrta a robotos legót, amit szorongat most is.
Péntek és hétfő délelőtt lett volna az ovis "beszoktatás", amit mindketten nagyon vártunk. Az új oviban szóltam, hogy ne számítsanak ránk, talán jövő hét vége fele.

2 megjegyzés:

  1. Óh, jaj, gyors gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Remélem és ahogy olvasom Kendus már jobban van, most már biztosan hamar meggyógyul! Átérzem nagyon is a kórházas napjaitokat, ez a kiszáradás sok helyen mumus, sajnos, a lázgörcstől én is félnék, de az a szerencse, hogy ahogy nődögél, valószínűleg mindkettő elmarad majd...

    VálaszTörlés