Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 22., hétfő

Roni szülinap, Kende névnap

Roni kerek szülinapját ünnepeltük szombaton, 20 éves lett a húgom.(Rohan az idő...)
Kendus kétségbeesett, hogy ő mit fog Roninak ajándékozni, hiszen nekünk egy szem barbink sincs, de sajnos pónink sincs.  Úgy gondolta, hogy autót  nem adhat neki, a lányok(szerinte) annak nem örülnek. Annyira jószívű a drágám(tényleg tiszta Apja), hogy mindenkinek(ovistárs, ismerős, barát, szomszéd) ajándékot csomagol/visz. Ajándékozás az egyik szeretetnyelve.
Hogy mentsem a menthetőt, festettünk pár képet és a családi fényképalbumból a legfrissebb fotókkal gazdagítottuk.
Természetesen kapott tortát is. Az ünnepelt ragaszkodott a barátunk(aritorta.blogspot.com)lúdláb tortájához(tavaly is azt kért), akkor is az utolsó morzsáig mind elfogyott.
A vendégeknek készítettem gyümölcssalit,  mellé bolti finomságok közül lehetett még választani(Aldis gyümölcsös, csoki puszedli-nálunk mindent visz, Zoli Németországból hozott különleges nasikat)Édesszájú családunknak egyáltalán nem hiányzott a sós íz.

Kende névnapja csütörtökön lesz,de mindig együtt tartjuk Roni szülinapjával.
Ajándékát illetően több elképzelésem is volt(határt csak a pénztárcám szab).
Csiliben múlt héten volt börze és szembejött velem egy 76 darabos házépítő készlet(nagyon hasonlít a legóhoz/duplóhoz, de nem az), a 76 darabban vannak figurák is. Hibátlan a játék, telitalálat volt.
Ma ovi után is házat építettünk, legalább három félét, nem maradnak meg sokáig, mert Vinci hurrikán letarolja őket.
Nem tartom magam jó kézügyességűnek, pl. varrni  nem tudok(kudarcaim után feladtam),  azonban szívesen olvasom kreatív anyák blogját. Egyik kedvencem: kiflieslevendula.blogspot.com
A csajszi eszméletlenül jó dolgokat hoz létre. Időnként előfordul, hogy megnézem/elolvasom és rádöbbenek, hogy pofon egyszerű,(mégis mutatós) amit csinál.
Tőle jött az ötlet, hogy kartondobozból Thomast készítek Kendusnak.
Már a második lépésnél kifogott rajtam Thomas, de nem adtam fel, végül elkészült.
Kicsit nyomi lett,(Krisz szerint felismerhető) de szerethető és Kendusnak nagyon tetszik, dominót pakol bele(a teteje nyitott lett)

Gyönyörűen sütött a nap szombaton. Miután degeszre ette magát mindenki, kimentünk az udvarra. A gyerekek(Lili és Kende)beültek a Matizba és szerepjátékoztak benne, mire nem jó a kisautó?:)Hol az egyik, hol a másik volt a sofőr. Addig Öcsi rótta  bicajjal a köröket Vinivel(mondták, hogy mennyire nehéz lehet két gyerekkel bicózni(mondták, de nem próbálták ki, egy is elég volt nekik)
A fészerből előkerült a fiúk jármű flottája(bébitaxitól a pótkerekes bicajig)mindent kipróbáltak.
Este mégis hisztisen telt, Vini nem akart aludni, Kende dvd-ni szeretett volna..........nehezen tudtuk őket ágyba parancsolni.

1 megjegyzés: