Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 24., szerda

Vasárnap délelőtti tánc

Annyira jó, hogy már Vinci is jön velünk olyan helyekre,mint pl, a táncház.
Minden hónapban egyszer van a Csiliben táncház, a talpalávalót a Téka együttes húzza. Van közben tánctanítás, mese, hangszerek ismertetése és zene, zene, zene.
Mi, szülők is beállunk a körbe és figyeljük(én ügyetlenkedem)és próbálom követni a tánctanár lépéseit, kéréseit. Néha azért sikerül jobb lábat emelni a bal helyett vagy előre menni és dobbantani nem pedig rogyasztani.Így kívülről nézve, elég vicces látvány lehetek, Kendusnál gyakran fáziskésés van, de olyan lelkesen csinálja, hogy öröm nézni.
Kendus teljesen önállóan öltözik és választja ki a ruháit, nem hagyja magát befolyásolni, ezért szerintem nem az alkalomhoz illő kollekcióban ment(Nike, focis felsőrész, de nem is ez a lényeg)
Balra Sári, jobbján Larissa(ovis társ)

Amin csodálkozom az az, hogy max. 10-en vagyunk(300ft a belépő, tehát nem az ára miatt és nem hiszem, hogy a vasárnap délelőtti időpont helyett más időpont ideálisabb lenne), talán nincs rá igény?
Kb. 2,5 éves volt Kendus, amikor jártunk néptáncra, ott sokan voltak. Vagy zavarja a szülőket, hogy be kell állni a körbe táncolni?Semmi sem kötelező, de a gyerek szívesebben csárdásozik, ha Anya vagy Apa fogja a kezét.(Nálunk Zoli kategorikusan kijelentette, hogy ő bizony nem vesz részt ebben, csak szemlélődik, legalább volt, aki futott Vini után)Vince hol a kör közepén ült, hol székekbe kapaszkodva járt, a végére jól elfáradt, hol táncolt velem(másnapra leesett a tantusz, miért van nekem a karomba izomlázam)


Az együttes vezetője olyan régivágású pali, látni rajta, hogy bölcsész:)
Bemutatta nekünk(és megszólaltatta) a kobozt, a tekerőlantot, brácsát, hegedűt, furulyát, gitárt. A gyerekek szájtátva figyelték és hallgatták.Okosodtak. Minden hangszeren rajta volt a magyar szalag.
Tanultunk egy új népdalt is, de tánc közben együtt énekeltünk az énekesnővel.
Az összejövetel végén hallottunk egy mesét a boldogság titkáról(fejből mondott mese volt, sok improvizációval), megkérdezte a gyerekeket, ha lehetne választaniuk két zsák közül, akkor azt a zsákot választanák, amiben arany van vagy, amiben a boldogság titka. A gyerekek egyöntetűen a zsák aranyat választották.
Ott volt egy régi ismerős is(Manó tornáról ismerjük Sárit és a Mamáját), hát Sárit teljesen megbabonázta Kendus. Csak fogta a kezét és nézte és nézte, odabújt hozzá!Kapott Kendus tőle csokit is. Csak lestem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése