Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 7., vasárnap

Szeptemberfeszt a Népligetben

A Népliget valamiért nem az a hely, ahová sétálni, csavarogni, játszóterezni, kikapcsolódni megy az ember.
Olvastam a Szeptemberfeszt programjáról, elnyerte a tetszésem, így a szombat délutánunkat ott töltöttük.(Apjuk itthon maradt dolgozni)

Roni, Dédi is jöttek velünk. Dédiben Kende emberére lelt, bármit szeretett volna, Dédi ment és vette/fizette. Kivéve azt a bizonyos "golyót",amit nem kapott meg, mert nem árulták sem a Népligetben, sem az aluljáróban(bezzeg hazafelé egy boltnak álcázott kocsma előtt lehetett "golyót venni)Golyót automatából lehet venni(talán 200ft és semmirekellő apróság van benne. Egyszer kapott ilyet az Apjától a Medveparkban, azóta arról álmodozik, hogy lesz neki még egy.)

Dédi korához képest fitt, de a délelőtti egészségügyi séta teljesen lefárasztotta. Amíg eljutottunk a Gyerekbirodalomhoz, addig többször megálltunk pihenni. Dédi soha nem indul el otthonról üres kézzel. A fiúk a pihenőpontokon mindig kaptak valami nyalánkságot, Dédi táskájában sok finomság lapult. Ittak Kubut(én nem veszem), ettek tejszeletet(én nem veszem), gumicukrot(én nem veszem).
Unokák kaptunk sajtos-tejfölös lángost, kürtőskalácsot:)Leültünk egy sörpadra, egy kedves, segítőkész társaság mellé.(3 nő, 1 férfi)Vincére ránézett a pasi és sírva fakadt, ordított. Továbbra is tart az idegenektől, távolságtartó. Amikor Kendus ennyi idős volt és rá rámosolyogtak, akkor ő ezt mosollyal viszonozta, addig Vince sírva fakad,
kevés az az ember, akit bizalmába fogad és közvetlen lesz vele. Később próbált az ismeretlen férfi csevegni, játszani Vincével, de lekonyult a szája és sírni kezdett. Megjegyezte, hogy nem hasonlítanak a fiúk, tényleg tesók?Hihetetlen!

Kendus még soha nem volt ugrálóvárban.
Valamiért én nem díjazom, itt is koszosnak és balesetveszélyesnek tűnt. (lehet, hogy ez az én parám)Először nem mert lecsúszni a csúszdáról, de itt volt két felnőtt a gyerekek között és segítettek neki. Aztán annyi bátorságot érzett magában, hogy hassal is csúszott. Tovább is bent maradt a kelleténél. Vince is szemmel tartotta a tesóját.

Kendus kapott lufit, amit többször elengedett, végén kidurrant. Hazáig visított a lufiért, nem hitte el, hogy itthon is van lufi(oké, nem ugyanolyan, hanem szebb, de nem érdekelte, neki az kellett,ami kidurrant)



Felült kukásautóra,
tűzoltóautóra. Lehetett tűzet oltani is,
de olyan hosszú volt a sor, hogy nem vártuk ki a végét.
Megnéztük a Bringa bázist, a Múltidéző piacteret, a szakmák és mesterségek utcáját.
A Rock színpad mellett mentünk el, Vince minden szám végén megtapsolta a zenészeket. Annyira jól érezte magát, simán tombolt volna a rock színpad előtt. Zene terén (is)mindenevő, jöhet lakodalmas, jazz, népzene, rock, Halász Judit. Ha jó a ritmusa, akkor ő táncol, tapsol.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése