Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 28., vasárnap

Madárhét

Kendus szeptembertől középső csoportos lett.
Tavaly jelprojektben(így hívták az óvónők)dolgoztak. Ez annyit jelent, hogy minden gyerek jelével foglalkoztak egy teljes héten át. Vagyis az én fiamnak autó a jele, akkor autós mondókát tanultak, autót rajzoltak, autós játékkal játszottak(autós memória kártyával kártyáztak), autós mesét hallgattak. Vagyis minden az autóról szólt.Év elején az első szülőin ismertették velünk ezt, szeptemberben felosztották a jeleket, mi április környékén kerültünk sorra, akkor már Kendus nem betegeskedett.
Amikor a mi hetünk volt, akkor várták(másnál is)a szőlői ötleteket, javaslatokat. Itthonról lehetett bevinni autós játékot és bármit, ami Kendussal függ össze, csak rá jellemző. A blogot 6-8 havonta beköttettem,egy ovis előtti időszakról szólót vitt be+aranyköpéseit is külön írom egy szép füzetbe, azt is bevitte, de a kedvenc játékait is.

Idén nem jelprojektben dolgoznak, hanem bizonyos tematikák szerint. A múlt hét például a madárhét volt. Minden a madarakról szólt. Ismertebb fajtákról tanultak játékosan. Ma délután a Duna parton sétáltunk, Kendus teljes extázisba került, amikor látott felszállni egy madarat vagy amikor madártollat találtunk.
Egyébként a faliújságra kiírják, hogy az adott időszakban mit várnak a szülőktől, mire gyűjtenek. Madárhétre vittünk madártollakat(amit mi is kaptunk a tavalyi Ludas Matyi jelmezhez Edina barátnőmtől),hangoskönyvet, amin versek vannak(Cinege cipője), Nagy Natália: Delfint keressünk c cd-n is vannak madaras versek, NG-ből képeket(nem vágtam, mert gyűjtöm, csak bevitte Kendus).
Nagyon jó a szülői közösség(szülők újítottuk fel a csoportszobát), 4-5 gyerek kivételével mindenki vitt valamit. az egyik csoporttárs bevitte a papagáját.
Ovi után gyakran bandázunk a közeli játszótéren, kb. 15-20-an!

Az ovi környékén voltak kirándulni, madárlesen.
Kendus azt mondja, hogy nem sok madarat láttak(csak galambot)
Origamiból készítettek madárcsőrt, só-liszt gyurmából madarat,


madaras verset tanultak.
Új játékot játszottak, madárhangon kellett válaszolgatniuk.Ez nagyon bejött a fiamnak.




Pénteken sütöttek(ez már nem kapcsolódott a madarakhoz), diós kevert sütit. Ezt is élvezte, itthon is sütögetünk együtt. Szeret a konyhában segíteni, szívesebben jön és kavar, önt, méricskél, mint a ruháit/játékait pakolja össze.(Az oviban be kell vetniük az ágyat, ő mondta az óvónéninek, hogy nem csinálja, mert itthon is én szoktam)A ruhahajtogatást is próbálom neki tanítani, de nem köti le:)

Jövőhéten az ősz lesz terítéken. Az egyik legjobb dolog az őszben a lehullott falevél.

2 megjegyzés:

  1. Ez az ovi jónak tűnik (sokkal jobbnak, mint a mienk). Szerencsések vagytok. :-)

    VálaszTörlés
  2. Egy hátrányos helyzetű kerületben élünk. Szabály van arra, hogy évente egyszer kötelező kifesteni, ez 3 éve nem történt meg. Összedobtuk a pénzt(2-3 szülő nem tette), apukák kifestettek, vettünk új játékokat, volt, aki varrt, volt, aki takarított, volt, aki dekorált.
    Sokat tanulnak a gyerekek, jó programok vannak.

    VálaszTörlés