Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 19., péntek

Röjtökmuzsalyon pihentünk

Barátoknak mondtuk, hogy pár napot Röjtökmuzsalyon töltöttünk, erre ők: Mucsaröcsögére mentek??Az meg merre van?
Tényleg egy eldugott kis falu, Soprontól 20km-re. A faluban 2 utca van, az egyik zsákutca és a kastélyon kívül(ahol megszálltunk nincs más látnivaló)
Évekkel ezelőtt bezárták a vízimalmot és a vendégfogadót. Felfedező sétánk alatt egy kápolnát néztünk meg.(ritkán miséznek benne)

Délelőtt 10-kor indultunk és 14-re értünk a szállásra. Ebédelni egyszer álltunk meg, az út alatt Vinci ezer decibellel ordított, nehéz mellette nyugodtan vezetni, az útra figyelni. Végig szakadt az eső, azt hittük már soha nem láttunk Napot. Amilyen mákunk van, hazafelé gyönyörű napsütésben jöttünk.
A 85-ös út felújításában is gyönyörködtünk.
Az esős idő ellenére kimentünk a szállodából, nem győztük a csupasz csigákat kerülgetni(Kende felszedegette őket, de sikerült meggyőzni arról, hogy kint jobb nekik a szabadban,mint bent a szobába)

A kastélyszálloda gyönyörű(Magyarország első wellness szállodája),
1770 körül épült.(Idén került egy osztrák cég tulajdonába, előtte 14 évig egy magyar nő vezette. Persze volt több arisztokrata család érdekeltségébe is tartozott, volt gyerekotthon is-mint a legtöbb kastély az 50-60-as években)
 A parkja óriási, ősfás,  rengeteg gesztenyét, tobozt  szedtünk a Kacsa csoportnak:)
Ad munkát a kertészeknek, akik jól végzik a dolgukat, szépen rendben van tartva. A csapból is ásványvíz folyik(Szidónia víz), lakosztályban laktunk(nem kellett ráfizetni a kuponra, mert nem volt teltház)Rajtunk kívül nem volt magyar. A pincér viccesen megjegyezte: "itt mindenki magyar, csak külföldiül beszélnek)
Több szökőkútnál álltunk meg bambulni(Vini odavan a szökőkutakért), Kendussal megnéztük a konyhakertet(már sok fűszernövényt felismer).
Zoli fejfájása sajnos beárnyékolta az ottlétünket. A fiúkkal próbáltam hasznosan kihasználni az időt és a lehetőségeket, játszótereztünk
, fürödtünk. Ismét tettünk egy kísérletet arra, hogy Vincét bevigyük a vízbe, de ismét ordított, majd kiugrott a szíve, már a víz látványától rosszul van, pedig nem érte kellemetlen élmény.
A kiszolgáló személyzet kedves(minden este kaptunk meleg tejet éjszakára, mióta Vinci nem szopizik, tejet iszik elalvás előtt)
Gondoltak a gyerekes szülőkre: nagymedence mellett-ami 29 fokos volt-járókát tettek és játékokat(Vinci itt sem maradt el, csak kézben), a gyerekmedence tiszta, csúszdás, doboznyi játékot raktak ki, hintát, kockákat.A wellness részleget is csak mi használtuk!
Kendust nehezen lehet kiimádkozni a vízből. Este,amikor megkérdeztem, hogy mi volt a mai napban a legjobb, akkor azt mondta: "Amikor beleugrottál a vízbe és elsüllyedtél!"Illetlen dolog tudom, de olyan jól esett beleugrani a vízbe!
Biciklit biztosítanak túrázáshoz.
Konyhájuk nem nyerte el a tetszésünket(pl: fogas ízetlen, olyan,mintha kivette volna az ember a fagyasztóból és ráteszi a tányérra, fűszerezés nélkül vagy grillzöldség: rengeteg vöröshagyma odaégetve)

Hazafelé megálltunk Pannonhalmán Tamáséknál.
Finomat ettünk, megnéztük a telküket, jót beszélgettünk. Köszönjük a vendéglátást!A kezdeti összecsiszolódás után, a fiúk együtt játszottak.
Kendus egy kis szarka. Elfelejtettem megnézni indulás előtt a zsebeit: itthon mutatta már csak, hogy egy Tescós hűtőmágnest és egy kis figurát hazahozott.





1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, és a képek alapján gyönyörű is. Micsoda gyöngyszemeket találsz.. :)

    VálaszTörlés