Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 29., hétfő

14 hónapos Vince

Már 14 hónapos a kisebbik fiam, nem lehet vele betelni, cukipofa!22-es cipőt hord, 86/92-es ruhákat, méretei alapján nem egy tipikus 14 hónaposnak felel meg.

Nagyon huncut, tudja már, hogy mikor csinál olyat, amiért nem dicsérjük meg, hanem rászólunk. Eddig elsírta magát, ha valamit nem kapott meg vagy valamit nem engedtünk, amit szeretett volna, most már a szemünkbe röhög!(Mi lesz itt később???)Ezután elszáll a haragom.
Nem engedem neki pl: ,hogy a wc-be nyúljon(nem is értem miért tetszik ez neki, anno Kendusnál is központi hely volt a budi, ott aztán képes 10 percig is elbabrálni a piszoár csapjával vagy a wc szűkítővel)

Ha elég neki az étel, akkor fogja a maradékot kacag egyet és leszórja a földre(nyilván a hangyákra gondol)Jó kis porszívóm van, minden étkezés után előveszem(vagy el sem rakom)
Apró falatkákat egyedül eszi, inni egyedül iszik még cumisüvegből(ha nem kéri, akkor sem teszi le, hanem kifröcsköli a tartalmát), kanalazással próbálkozunk. Az ételt előszeretettel keni szét a fürtös haján. 2-3 naponta reggeli után hajmosás van.
Szerencsére jóétvágyú, nincs vele gondom. mindent megeszik, kivéve a zöld ételeket(kelbimbó, saláta, brokkoli, zöldborsó, petrezselyem)már mondja, hogy hama-hama(ez nála annyit jelent, hogy éhes vagyok).
Különleges, reform ételeket is gyakran készítek, azt is eszi: múlt héten sült zöldségek(sárgarépa, karfiol,gomba, paprika, paradicsom) voltak tofuval, meg sem rágta azzal a 2 fogával, csak úgy csúsztak le neki a falatok, nyelte,mint kacsa a nokedlit. Favorit még mindig a hal, főleg a füstölt lazac(tudja,mi a jó)
Mindent rág, szájba vesz. Kb. 5 hónapos kora óta mondom, hogy fogzik, ahhoz képest 2 alsó foggal rendelkezik.(Ebben is rám hasonlít, nekem még van tejfogam)

Legújabb tudománya: felmászik Kende autós ágyára és fejjel próbál lejönni. Már esett, volt sírás, kb. 2 perc múlva ismét felmászott. Volt, hogy a radiátorba koccant a buksija, kicsit pityergett,de újból visszament.
Tesójától látta a hűtőmágnes pakolást, imádja!Szoktak rajta vitázni, de Kendus okos és enged.

Mozgása: tárgyakba kapaszkodva lépeget, főleg ismerős környezetben. Így is mindent elér, amit akar.

A babakocsit kezdjük hanyagolni, nem akar benne ücsörögni, helyette a triciklit használjuk. Ha nem alszik éjszaka, akkor behozzuk az előszobába és általában ringatva visszaalszik. A kimerültség jele nála az izzadás, halántéknál erősen verejtékezik(ilyet még babánál nem láttam)Ha alszik, akkor nyugodt kiegyensúlyozott, ha nem ,akkor türelmetlen, ordít 1000 decibellel.
Még most sem állíthatom, hogy kiforrott napirendünk van, de próbálom betartani az evés-alvás idejét.
Autóban utazni továbbra sem szeret.

Szereti a könyveket, papírlapos könyveket óvatosan lapozgat. A meséket türelmesen, érdeklődve végighallgatja, zenére jár a popsija, édes, nem csak zeneszámra, hanem ritmusos versre is beindul. Járunk Ringatóra/Kerekítőre(mikor melyikhez van kedvem)és Mini Manó tornára. Ezektől jól kifárad és borítékolható az alvás.
Csepphintát, libikókát, alagutat mindennap elővesszük.

Mondja, hogy Ajaja(ez lennék én), Apa, Baba.
Esti program a peluscsata(kisebbet üt, mint a párna)és akkorákat kacag, hogy csak, na!

1 megjegyzés:

  1. Nos, ezek jó kis méretek. Ábel közel 2,5 évesen ugyanezekkel a számokkal büszkélkedhet. :-)

    VálaszTörlés