Összes oldalmegjelenítés

2012. február 16., csütörtök

Valentin nap

Pár éve divat nálunk is a Valentin nap, Amerikában nagy hagyománya van a Valentin nap ünneplésének. (Az ünnep eredete Bálint itáliai ókeresztény vértanúhoz kapcsolódik). Bálintnak ezúton is boldog névnapot kívánunk!
Mi nem tartjuk, virágot nem kapok(Zoli szülinapomra sem vett, mert szerinte-igaza van-egy könyvnek jobban örülök, mint a virágnak).
A Duna Garden hírlevelére felíratkoztam, rendszeresen küldik az akciókat. Most Valentin nap alkalmából volt férfi és női menü. Eddig háromszor voltunk az étterembe, ami itt van a közelünkben, a Duna parton, elegáns, szép hely, isteni kajákkal.(Karácsonyra innen rendeltünk, aztán megfogadtuk, hogy a jövőre is rendelünk, mert bőséges, finom az étel és olcsóbb,mintha megvenném és itthon csinálnám).
6an mentünk, Noelékkal együtt.17.30 körül beszéltük meg, hogy ott találkozunk.Zolinak sikerült hazajönnie 17-re, de mi még 18kor itthon voltunk.
Az előzmények: Kendus lezuhant a nagy ágyról(egy pillanat alatt, amíg elfordultam), beütötte magát, sírt, alig lehetett megvigasztalni. Miután felöltöztettem csinibe a kishercegem magára öntötte a vasalófolyadékot, öltöztetés kezdődött előlről.
Csibó felvette a kockás ingéhez a csíkos zakóját, többször elmondta magának, hogy nem passzol a kockás a csíkoshoz(kb 10 percet)vacilált, hogy mit vegyen fel.Én térültem-fordultam mire rájöttem, hogy a szoknyám szűk.(Szülés óta nem volt rajtam, szembesültem vele, hogy kihíztam-ezt is), aztán átvedletem, az új szoknyám bekadt az íróasztal fiókjának kampójába és szétszakadt. 30 percen belül a harmadik szoknya volt rajtam.
Mire nagy nehezen elindultunk, Zoli majdnem elütött egy gyalogost, én ordítottam, hogy fékezzen, fékezett.
Bementünk az étterembe megcsúszott a kövön a csizmám és spárgáztam.
Ezek után finomakat ettünk.
Az én menüm: olívabogyós-olajos kenhető valami kenyérrel, gesztenyekrémleves, amerikai palacsinta rákkal és paprikás öntettel, sajtos rizi-bizi csirkével, eperhab csokitojásban.
Kendus etetőszékét fogni kellett, mert szétjött. Kaptak játékokat, de nem kötötte le őket. Kende még az előételből evett, aztán tele lett a pocakja, az almalevet kiöntötte és dáridózott.
Hazajöttünk és éjszaka KEndusnak már hőemelkedése lett és taknya-nyála egybefolyt, azóta itthon vagyunk szobafogságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése