Összes oldalmegjelenítés

2012. február 8., szerda

"Kire ütött ez a gyerek?"

idéztem Janikovszki Évától. Szeretem a könnyű,humoros, szórakoztató stílusát az írónőnek.
Amikor Krisz először meglátogatta Kendét hozott nekem egy egy Janikovszky könyvet(De szép az élet címűt), ezt olvastam először szülés után 3 hónappal. Most Kendusnál nagy sláger az írónőtől  a Bertalan és Barnabás című remekmű, ami a dakszliikrekről(tacskókról)szól.
Na de kire ütött Kendus?
Amikor annyira akaratos, hogy nem lehet átpelenkázni, mert rúg, ordít, akkor az apjára. Ma a  legózást függesztettem fel, hogy kicseréljem a pelenkáját, a szőnyegen tettem, kezében a kocka, de így is kigurult a kaki a szőnyegre:(
Amikor annyira mosolygós, bájos, huncuttul néző,akkor rám Ma kacérkodott a Tescóba az eladó nővel, kapott is egy ajándék sonka szeletet.
Amikor pakol(általában mindenből ki)és szétdobál, szétszór mindent, akkor rám. Nincs előtte akadály, gyorsan, fürgén kidobálja a konyhaszekrény tartalmát, a ruhásszekrényből mindent,ami mozgatható.
Amikor jóétvággyal eszik(mindig),akkor mindkettőnkre. Múlt héten kóstolt először mákosat, nagyon bejött neki:)Mákos guba, mákos muffin. Megbeszéltem vele, hogy egy nap max. 2 muffint ehet, de nem elégedett meg az általam kiszabott mennyiséggel,ezért a sütőbe kellett eldugni a maradékot.
Amikor bambul, egyértelműen az apja:)

Mindenhová bemászik

Amikor rázza a fenekét és rogyaszt a zenére, akkor rám(Pontosítva: muzikalitása rám, mozgáskultúrája az apjáé). Ebéd készítése közben hallgattuk a Ghymestől a  Tűzvarázst , a Majomtánc című számon még a keze is járt.
Amikor öltözik,akkor rám, napjában többször előveszi a bodykat, pulcsikat és húzza magára.
Amikor építi a legót és a formabedobós játékkal szöszmötöl,akkor az apjára.
Amikor könyvet, újságot vesz a kezébe,akkor az anyjára.
Amikor annyira aktív egész nap,mint egy duracell nyuszi....hát nem tudom,akkor kire hasonlít.
                                                                


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése