Összes oldalmegjelenítés

2019. január 31., csütörtök

Mackónap az iskolában

Iskolában ez újdonság, az oviban tartottak mackónapot.
A felhívás úgy szólt, hogy ha van kedved, akkor vidd be a kedvenc macit(szülőin külön kiemelte B. bácsi, hogy 1 méter alatti legyen a kedves plüss:)és a behozott brumikból kiállítást készítenek.
Nagy a választék: színes, régi, puha, masnis, tenyérbeillőt is rejtet a játéktartódoboz. Kende a bőség zavara miatt, alig tudott dönteni, kiválasztottam egyet, de azt mondja, azt hordta be az oviba is(ki emlékszik erre:)A plüssök azok, amik foglalják a helyet(főleg a nagyáruházak pontgyűjtő kártyáin beválthatóak)és egyikőjük sem játszik vele, de kidobni tilos!Elajándékozni lehetetlen, mert kitör a balhé, hogy ők pont azzal a bizonyos eggyel játszani akarnak, most , rögtön!
Egy olyan macit vitt be Kende, ami egykor még az enyém volt, Szécsényből hozták fel néhány éve.
A felhívás másik része úgy szólt, hogy rajzolj, írj verset, mesét, mondókát a maciról. Mondtam Zolinak, hogy megnyerte magának a feladatot, amikor udvarolt humoros, versikékkel bombázott.
Kende javasolta, hogy az Álomutazók bárány dalát írjuk át macira és kész is vagyunk:)Gyorsan megoldotta(volna). Aztán leült és mesét írt, egy-két mondat logikailag nem kapcsolódik egymáshoz és a szóhasználaton is van még mit csiszolni, de ne legyek elégedetlen, mert a végeredmény tetszik és ügyes!Az egész történetet , szereplőket, fordulatokat ő találta ki.
Mi, szülők pedig Kende véleményezése mellett írtunk egy verset:)
Este még macis kekszeket sütöttem az osztálynak, meglepiből. Semmi extra, kakaóporos, maradék csokimikulásokat felhasználva.
Mai 3 óra úszásuk elmarad, felújítás miatt. Alig vitt valamit a táskájába, lényegében az angol könyv nyomott valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése