Összes oldalmegjelenítés

2019. január 18., péntek

Mesemondó verseny

Másodikban is részt vett Kendus a mesemondó versenyen!Bárki nevezhetett rá, egy magyar népmesével, ha sokan jelentkeznek(tavaly is volt rá példa), akkor az osztályfőnök dönti el azt, hogy ki megy a zsűri elé(házi verseny). Minden napra egy mese című könyvből választottam két mesét, Kende az "Amikor én kisfiú voltam"c. mellett tette le a voksát. Nem egy ismert mese és jó hosszú. Péntektől esténként felolvastam neki, hihetetlenül szuper memóriája van. Első hallás után 90%-osan visszamondta, fordulatokkal, ritkán használt szavakkal.
Csütörtökön volt a megmérettetés. Szegénykém az utolsó volt a jelentkezők közül, 'V' kezdőbetűjével. A zsűriben két hetedikes diák is ült, egyik az osztálytársának(aki ugyancsak versenyzett)a tesója. Kende rögtön megjegyezte, hogy ha az ő tesója is szerepelne, akkor rá szavazna.
Aznapra két számonkérést ígért B. bácsi. Kende úgy számolt, hogy az egyiket megússza, mert abban az időpontban ő mesél. Végül elhalasztották az egyiket hétfőre:)
Rendszeresek, gyakoriak a számonkérések. Ezekre hétvégén készülünk, hétköznap kevés időt tudunk(és akarunk)rászánni. Eddig szép eredményeket hoz haza. Itthon írattam vele egy környezet felmérőt, 100%írt, a suliban négyes lett. A tollbamondás és az angol írás továbbra is a gyengéje. Matekból  brillírozik.
Fáradt. Csak azt kell megnéznem, hogy mikor ébred reggel és tudom milyen nap van. Hétfőn, kedden hajnalban magától ébred, csütörtökön délután hazafelé majdnem elalszik a kocsiban délután, pénteken már nehézkesen a kelés.
2 hét múlva szülői és hamarosan hozza haza a félévit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése