Összes oldalmegjelenítés

2019. január 30., szerda

Gyerekszemész kerestetik

Ortopédiára és szemészetre évente legalább kétszer viszem a fiúkat.
Nyáron voltam velük legutóbb, területileg Csepelhez tartozunk. Vince ott és akkor egyáltalán nem volt együttműködő, nem tette be az állát a gépbe, mert neki az fáj. Hisztizett egy sort, a középkorú doktornő azt mondta, hogy így velünk nem tud mit kezdeni, menjünk át a szomszéd szobába egy idősebb, tapasztalt szemészhez. Ott a doktornő bohóckodott egy sort, a szoba hátulján felbukkant különböző méretű plüssökkel és megállapította, hogy nincs szükség szemüvegre. Zoli családjában mindenki szemüveges(ő is az lenne szerintem, de hiúsági kérdést csinál belőle), két felnőtt gyereke közül a fiának 8-as!! szemüveg kell, a lányának is 4-es!A sógornőméknél is ugyanez a helyzet. Ezek(is)öröklődnek. Anno, Kendénél a Heim Pálban úgy nézte meg a szemét a doktornő, hogy pupillatágítást végeztünk itthon, emlékszem Atropin szemcseppel.
A fejlesztők jelezték, hogy szerintük tutira nem lát jól, ezt én is észrevettem. Mindent közelről néz, a gyógypedagógus állítása szerint a szemmozgató izmok is gyengék, szinte alig tud fókuszálni.
Állami úton most nem indultam el, borítékolható, hogy nagyjából 4-5 hónap múlva kapnánk időpontot. Két ajánlott, dicsért, elismert orvos magánrendelésére szerettem volna bejutni Vincével, mindkét helyen nyári időpontokat tudtak volna adni...pedig nem kevés pénzt kérnek el egy konzultáció alkalmával. A SOTE-n is ajánlottak egy már nyugdíjas doktornőt, az asszisztens mondta, hogy új betegeket már nem fogad, csak a magánrendelőjében(itt június időpont volt már csak szabad), nincs gyerekszemész(ahogy Nóri mondaná: "mindenki Londonban van", egy másik ismerősöm is azt  mondta: "ez a nagy magyar helyzet")
Amíg Vince logopédián volt a Gem-ben, addig egy anyuka ajánlotta a Czeizel intézetet. Felhívtam őket és láss csodát márciusban mehetünk!Az mégsem nyár!Már csak Vincét kell felkészíteni a vizsgálatra!

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is ez van, fél év a várólista a rendelőintézetben, 2 hónap a privi dokinál. Persze akut esetre, szemgyulladásra, sérülésre ez nem vonatkozik, legalábbis ami a rendelőintézetet illeti, de a kivizsgálásra, kontrollva érvényes.

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy ez így megoldódott, mert egyébként tényleg borzasztó a helyzet...

    VálaszTörlés