Összes oldalmegjelenítés

2019. január 4., péntek

Újév első napján

Szokásunk január elsején felmenni a Normafához, azt vettem észre, hogy évről-évre egyre több ember levegőzik ott, nincs parkolóhely, a lángos és a rétes nekem még mindig kritikán aluli(az előbbi tocsog a zsírban és hígított a tejföl, a legolcsóbb a sajt rajta. A rétes lapja bolti vacak.)A játszótér és a környezet, a friss, tiszta levegőért megéri felmenni.
Idén valahogy nem akaródzott, ellustultunk a szünetben. Programokban nem volt hiány, de amikor megkérdezték a fiúk, hogy ma mit csinálunk?Akkor azt mondtam, hogy a jobb oldalunkra fekszünk, utána a balra. Ami persze csak részben igaz:)
Időjárástól függetlenül mindig kimegyünk a levegőre(fárasztásos "hadművelet"része), kell, hogy kint (is) tomboljanak. A kerületünkben próba üzemmódban, de megnyitották a régen bezárt termálfürdőt, aminek az a különlegessége, hogy jódos víz van. Szép képeket láttam róla a neten, kitaláltuk, hogy megnézzük és sétálunk egy nagyot a Duna parton, kacsákat, sirályokat etettünk. Mióta itt élek, azóta zárva a fürdő, Zoli gyerekkorában sokat strandolt ott. Még nagyban zajlik az építkezés, megnéztük a darukat, láttunk egy-két kinti medencét is. Közvetlenül a Duna parton van, elég nagy területen. Talán májusban lesz az átadás.
Utána tovább sétáltunk, új bérlő vezeti az egykori kedvenc éttermünket a Duna Gardent. Szeretnénk majd kipróbálni, talán a szülinapomon a hó végén. Nyáron nyitott mellette a Vak Varjú, sütiztünk ott gyönyörű napsütésben, közben lestük a Dunát. Vince végig azt hajtotta, hol van a vizes játszótér, mikor érünk már oda. Nem értette meg, hogy télen nem működik. Eszükbe jutott, hogy néhány éve egy ovis "bulit" ott tartottunk, mellette pedig paprikás krumplit főztünk.
December 20-án hoztam haza azokat a kifliket, amiket a kacsáknak dobáltak be. Nem penészedett meg, csak megszáradt, Vince előtte megkóstolta:)még jó, hogy nem tört bele a foga. Elmorzsálta és úgy ette. Először csak két kacsa és néhány sirály jött oda hozzánk, aztán egyre többen és többen kibújtak a nádas mellől. Ment a harc a kifliért, a kacsák egymást csípték, aki kapja marja alapon. A "buliba"beszálltak a madarak is, szemtelenül kikapta a kacsától a falatot.
Onnan egy nagy kört mentünk az autóig. Átfáztunk. A fiúknak annyira tetszett ez a program, hogy kérték délután is menjünk le a Dunához. Helyette inkább kivettünk egy filmet és moziztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése