Összes oldalmegjelenítés

2019. január 2., szerda

Szilveszter

Moziztunk. Kende szülinapjára kapott mozijegyeket, ennek egy részét használtuk fel. Mary Poppins-t néztük. A film és a színházi előadás között a közös vonás kevés. Nyilván az alapsztori ugyanaz, a filmben központi szerepet kapott az, hogy az apa házát a bank el akarja venni, míg a darabban az új dada(Mary Poppins) személyiségéről (is)szól. Madách színházban játsszák a darabot, nekem az sokkal jobban tetszett, mint a film. Elfelejtettem utánanézni milyen hosszú a film. Több, mint 2 órás!A fiúk megitták a fél literes ice teát, Vince egyszer, Kende kétszer ment ki a mosdóba. A film tetszett a fiúknak, főleg Vincének. Többször észrevettem, hogy tátva a szája. Oviban már néztek belőle részleteket(Vince azt állítja, hogy az egészet, ezt azért kétlem:)
Két kis gikszerrel indult a közös mozizás: a mozi pénztárához vezető út még a film kezdése előtt 25 perccel le volt zárva, a másik, hogy hang nélkül indult a vetítés.
Délután már hagyomány a tűzijátékozás.
Szép a látványa, de tartok tőle, az ördögpatront és a petárdát utálom.
Átjönnek Öcsiék(ő a pirotechnikai szakértő:), kimegyünk az utcára(kihívjuk a szomszéd lányokat) és fellőnek néhány színes tűzijátékot. Itt volt nálunk Nóri, Magor is. Vincének is hívtam a barátnőit, de az egyik már más buliba ígérkezett(elfoglaltak  a 6 éves gyerekek:), másikuk wellnessezett. Sütöttünk pizzákat, zsömlét, beszélgettünk. Az egyik szembe szomszéd a házunk előtt lőtte fel éjfélkor a tűzijátékot, Vinci is fent volt az éjféli koccintáson.
Másnap utcatakarítással kezdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése