Összes oldalmegjelenítés

2019. február 4., hétfő

Félévi eredmény

Kende hozta a tőle megszokottat:)
A nyelvtan négyesében érezhető B. bácsi bizalma, szerintem rezgett nála a léc. Egy felmérőjét sem láttam, fogadóóra elmaradt(B. bácsi anyukája elhunyt), a szülőin erre nincs lehetőség. Abból indulok ki, hogy nagyon rossz helyesíró, amin lehet dolgozni, teszünk is érte. Biztos vagyok benne, hogy a megkésett mozgásfejlődés és a kommandós mászása összefüggésben van a helyesírásával. Közhelyes, de ha odafigyel, koncentrál, akkor kevesebb hibaponttal dolgozik. Általános hibája, hogy ahogy hallja úgy írja, lehagy betűket, a hosszú, rövid ékezetek hidegen hagyják.
Megtanulja a szabályokat, de alkalmazni már nem tudja(most az elválasztásnál tartanak). Az angol helyesírás ennek következtében még nehezebb. Az angol nyelvtanban előrébb vannak, mint a magyarban. Múlt hét anyaga a "can"használata volt. Nagy fejtörést okozott megfogalmazni a "csinálhatok rólad egy képet"?mondatot angolul. Este 19.00-kor tegnap mondja, hogy hétfőn szódolgozat, lesz, ahogy lesz. Előtte matekoztunk, elfáradt. Nem nyúztam az angollal is.
Irodalomból jeles lett:)Az olvasás, szövegértés szuperül megy neki.
Egy kicsit meglepődtem a szorgalom "jó"-n.
Rendszeresek a számonkérések, amire igazán hétvégén készülünk, hétköznap inkább csak átnézzük, mi volt aznap.
Múlt héten megvolt a féléves szülői értekezlet is. Sok program, tábor vár rájuk tavasszal-nyáron. Két sarkalatos pont: az angol tanárnő és az egyik osztálytárs. Szerintem nincs megoldás a problémára. Több olyan nap lesz, amikor rövidített órák vagy tanítás nélküli munkanap lesz. Rögtön jövő hét hétfő az egyik, ügyeletet biztosítanak és mi élünk is ezzel:)
Felosztottuk egymás között, hogy kik-mikor mennek az uszodába segíteni a hajszárításnál. 2 szülő szükséges egy alkalomhoz. Pénteken gyalogolnak az uszodába és vissza, 3 óra úszás szerepel az órarendben(ebben az oda-visszaút is benne van). Kende ezen felül gyógyúszásra is jár:)

3 megjegyzés:

  1. Van hasonlóság, ez nem újdonság. :)
    Sok gyakorlásban látom a megoldást. Zalán órán sem nagyon figyel és a tanítói sem szimpik, ami külön nehezítés. Szorgalma hármas, de remélem, ez év végére feltornászik négyesre, mert azért nem azt érdemli...
    Popianyu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a 3-as szorgalom nagyon durva!!! Nem túl motiváló. Nem normális az a tanár, aki egy 8 éves gyereknek 3-as szorgalmat ad, már bocsánat.

      Törlés
    2. Elmehetne már nyugdíjba, megünnepelném. :)

      Törlés