Összes oldalmegjelenítés

2019. február 28., csütörtök

Iskolás farsang

Kende Mátyás király lett. Igazából az én ötletem:) Palást a karácsonyfa talpának alátétje, koronát Nóritól kapott, pajzs és kard egy iskolai versenyre készült. Itthon most olvassuk Mátyáshoz köthető mondákat(ha kérdezték volna, azért felkészítettem Mátyás és a varga címűből:)
Aznap reggel kitaláltuk, hogy 16-re(15-kor kezdődött a gyerekeknek, 16-től engedték be a szülőket és 18-ig tartott)Zoli odahozza Vincét is, vittem a cowboy jelmezét.
Az osztályteremben öltöztettem fel, aztán irány a tornaterem. Vince jelmezét fent felejtettem, a termet kulcsra zárták, az igazgató futott fel velem a cowboy jelmezért. Ritka az, amikor nagy köztük az összhang, összetartás.
Példás magatartást tanúsítottak, egymás kezét fogva mentek, táncoltak,
játszottak és vonultak(több szülő megjegyezte, hogy látják milyen jó tesók:)
Felmentek egy színpadra a gyerekek(1-2 osztály együtt), bemutatkoztak, az elsősök még verset is mondtak. Kende nem igazán volt közlékeny kedvében, megkérdezte tőle az osztályfőnök, aki a műsorvezető szerepét is vállalta, hogy van a mondás: "Meghalt Mátyás, oda az...."Kende nem válaszolt és végig sápadtan, fáradtan, kissé kötelezőnek érezte a bulit. Többször elmondta, hogy álmos,haza akar menni aludni. Lehet, hogy csak vashiány, de ehhez vérvétel kellene, amitől ódzkodok. Gyanúsan sokat alszik, oké elfárad a suliban, de ennyire?!
Vince pont az ellenkezője. Pörög, táncol, mosolyog, dumál.
Ő is felment a színpadra és láss csodát minden hiba nélkül, jó hangosan elmondta, hogy ő egy cowboy(nehéz kiejteni), hogy hívják.
A néptánc tanár táncot tanított nekik, Vince szeretett volna bemenni a kör közepére, a nénivel ropni. Limbóztak, kacsatáncot, csárdást is jártak, kígyóztak, vonatoztak

. Kihagyhatatlan a "Nád a házam teteje". Kende az egyik táncnál az osztálytársával táncolt, Vince addig nem tétlenkedett, választott magának egy kislányt:)Szemrebbenés nélkül elhúzta táncolni, annyira cukik voltak!
Az osztályban közös kép készült, finomabbnál finomabb házi sütiket ettünk és beszélgettünk a szülőtársakkal, amíg a gyerekek futkároztak, kardoztak, játszottak.
Úgy jöttünk haza, hogy Vince megbeszélte B. bácsival, hogy ő oda fog járni iskolába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése