Összes oldalmegjelenítés

2019. február 23., szombat

Ovis farsang

Már jó ideje megvan Vince jelmeze: cowboy volt az ovis farsangon
Asztalokból összetolt színpadon történt a bemutatkozás
(ő szeretne itthoni farsangi bulit is. Szerdán szülői értekezletet tartottak(hogy ott tudtam lenni, az Roninak köszönhető. Zoli nincs itthon, Kendének 18-ig gyógytorna , Vince a szülői ideje alatt maradt ügyeletben), ahol elmondták, hogy angolul is beszélünk majd a bulin. Az angolos óvónők elmondták, hogy ők minek öltöztek be, egy körjáték is angolul zajlott és a gyerekeknek is el kellett mondani angolul is, hogy ők minek öltöztek be. Vince helyett én szerepeltem, jól meg is tapsoltak:)
A farsang a szülők felé is nyitott, délelőtt tartották, ami a szülők körében felháborodást keltett. Ilyen volt decemberben a Mikulás is, azon nem tudtunk ott lenni, pedig a gyerekek készültek a szülőknek is ajándékkal(az, hogy mi nem voltunk ott, más szülők meg igen, nem viselte meg Vincét.)
Több szülő beöltözött: egy színészházaspár csemetéje is a csoport tagja, nekik könnyű:), de a legkreatívabb az az apuka volt, aki Apahajónak öltözött, kartonból készített kétrészes jelmezbe bújt. Nagy tapsot kapott, ahogy a fia is, aki űrhajósnak. Emlékszem, amikor Kendének kartonból készített dinó jelmezben vonult fel a farsangon, ötletes és családi összmunka eredménye, de szegénykém mozogni alig bírt benne(itt is volt autóversenyző kartondobozból) Anyukák ördögnek, farkasnak, szakácsnak öltöztek. Időhiány miatt én ebből kimaradtam. Hajnalban sütöttem almás-diós kevertet, persze nem lett az igazi. Így szokott ez lenni, Kende elvitte egy részét az úszásra. Eszembe jutott, hogy sütök egy mirelit pizzát:), na, hogy annak mekkora sikere lett, sms-ben kérték a receptet:)Dr. Oetker mozzarella+brokkoli(akciós most a Tescóban:)Mellé bolti nasikat is vittünk, ismerve a bélpoklos fiam. Egy idő után ő már csak a sütis asztalnál állt és evett.
Játszottak a gyerekek és a szülők is. A székfoglalóban elég gyorsan kiestünk, a sorversenyekben ügyesen szerepelt Vinci(pingpong labdát vitt evőkanálban, lapokra lépett), de legjobban persze a hátratett kézzel való evés ment.
Jól leizzadt és elfáradt, már napok óta hajtogatta, hogy mikor lesz farsang, mennyi kell aludni.
Kezdődik a bemelegítés
Izzasztó meleg van az oviban, a cowboy sisaktól nehezen vált meg, pedig már vizes volt alatta a haja.
Nem tudom, miért fűtik fel kb. 26 fokra az ovit.
A bulit egy kis udvari szaladgálással vezették le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése