Összes oldalmegjelenítés

2018. február 12., hétfő

Vince félévi értékelése

Kaptam egy óvónénis és egy logopédusi értékelést. Többen riogattak, hogy vigyem el Vincit plusz fejlesztő órára(akár magán logopédushoz), mert az oviban, intézményi keretek között nem igazán valósul meg a fejlesztés. Magán logopédushoz vittem, próbálkoztunk azzal, hogy hozzánk jött az egyik(volt)kollégám, de délutánra már annyira fáradt, hogy nem volt munkára fogható.
Lehet, hogy ritkaság, úgy érzem, hogy Sára néni mindent megtesz Vincéért. Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni, Vince sokat emlegeti Sára nénit és az óráit is(heti kétszer találkoznak, ebből az egyik mozgásfejlesztéses kiscsoportos óra)
Kiegyensúlyozott, együttműködő, érdeklődő fiú, akinek a foglalkozások során a figyelme fenntartható, feladattudata kialakulóban van. Beszédértése, feladatmegértése az életkori átlagnál gyengébb(ezen is dolgozunk). A beszédérthetősége még nem megfelelő, nyelvtanilag sokszor helytelenül beszél. Gyakran felcseréli a hangokat. Folyékonyan, spontán beszél.
A csoporton belül szoros "barátságot"nem alakított ki, egyedül vagy az óvónénikkel játszik. Érkezett egy új kislány a csoportba(Dzsamilla, biztos nem így írják a nevét, arab szülei vannak), itthon nem mesélt róla, az óvónéni elmondása alapján, ahogy Dzsamilla bejött a szobába, Vince szája tátva maradt:)(sármos a fiam:)
 Jól megértik egymás kommunikációját. Dzsamilla mixeli az angolt-arabot-magyart.
Angol foglalkozásokon aktív, mindent utánoz. A zenés játékokat kedveli igazán.
Próbálkoztunk azzal, hogy délutáni mozgásos foglalkozásra járjon(karate, terápiás lovaglás, zenés torna) tiltakozott.
Itthon gondot okoz a fogmosás-mosakodás. Az oviban nem, sőt gyakran kiírják, hogy elfogyott a fogkrémje(lehet, hogy eszi?!), önállóan öltözik az oviban, itthon megy a hiszti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése