Összes oldalmegjelenítés

2018. február 23., péntek

Doktor Proktor és a Holdkaméleonok a Kolibriben

Jo Nesbo a skandináv krimik írója az ifjúságnak is alkot. Doktor Proktor Pukipora  c. olvastuk Kendussal régebben, emlékszem, nagyon bejött a stílusa és a humora. A Kolibriben csupa olyan darabot adnak, amit olvastunk és kedvencek között van, pl: Mágikus állatok iskolája.
Vasárnap délután késve indultunk itthonról, Zoli bevitt minket a színházhoz, haza tömegközlekedtünk, Kende örömére, mert az utazás ideje alatt megkaphatta a telefonom.
Utolsó előtti sorban ültünk, de így is láttunk. 2 sorral előttünk nem ült senki, a jegykezelő kedvesen felajánlotta, ha nem látja Kende a színpadot, akkor előbbre ülhetünk, de ő nem akart. A székek kényelmesek és alacsonyabbak is tudják használni(ha nem döntik le teljesen az ülőrészt), az előadás 145 perc egy szünettel. Tátott szájjal figyelte végig az eseményeket Kende., egy percig sem unatkozott, végig eseménydús volt. Legszerethetőbb figura a béka volt, akinek a hosszú nyelvét "mozgatták", "láttam Anya!", a darab második felében a király mögöttünk olvasta fel az újévköszöntő beszédét, ez is nagyon tetszett Kendének, hogy "olyan közel van a színész".
A darabban szó van a barátságról, egy iskolai fúvószenekaról("nagyon rossz volt hallgatni"-mondta Kende)a szerelemről, a hősiességről. Továbbá arról, hogy az, akinek rossz a helyesírása vagy aki, szeret füllenteni még lehet jó ember:) A helyesírási hibák rögtön feltűntek Kendének, nekem furcsa, hogy már itt tartunk, ilyen nagy, okos fiam van. Hangosan, sokat nevetett(még azon a poénon is, hogy a norvég király természetesen skandináv rejtvényt fejt)
Iskolás korúaknak bátran ajánlom a darabot!

3 megjegyzés:

  1. Óóóó mi is ott voltunk!!! csak mi az 5-dik sorban ültünk. Nekünk is nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
  2. és a bejáratnál egymásra néztünk:)

    VálaszTörlés
  3. igen??? és te megismertél és nem szóltál????

    VálaszTörlés