Összes oldalmegjelenítés

2018. február 5., hétfő

Féléves értékelés az iskolásnak

Ami szembetűnő, hogy a negyedéves értékeléshez képest sokkal-sokkal jobb. A negyedévest az előző iskolában kapta, ahol nem a képességeinek megfelelően ítélték meg.
Az osztályfőnök(55+férfi) erős bástya, olyan pozitív a kisugárzása, szereti és barátságosan kezeli a gyerekeket. Kendus csak jókat mesél róla, tudja biztatni őt, ha kell, akkor fegyelmezi. Magatartásával a napközis tanító néninek vannak gondjai, ezt megbeszéltük a fogadóórán.
Kendét az osztálytársak rögtön befogadták, egy fiút ismertünk előtte, mostanra pajtik is vannak.
Matek és angol kiváló. Rajong a matekért(kire ütött ez a gyerek?), 100%-os dolgozatot írt, az angolt is hozza, amikor átkerült akkor unatkozott angolon, mert a tanult alapokat már tudja oviból.
Az írás-olvasás az, amit nem szeret. Az írásképe akkor szép, ha erősen koncentrál,odafigyel és lassabban dolgozik. Olyan furán írja pl. a g betűt. Ha bizonytalan, akkor többször átmegy a betűn vagy kilóg a vonalból. Minden kezdet nehéz, szerintem bele fog jönni. Egyébként egyáltalán nem érdekli, ha morzsás a füzete vagy a gyakorlója csokis lesz, esetleg szamárfüles.A felolvasást részesíti előnyben, mindig megy az alkudozás, hogy ha én olvasok 3 oldalt, akkor ő két sort(pedig olyan vicces, szórakoztató könyveket olvasunk). Ha jegyet kapna, akkor az írás-olvasás négyes lenne, a többi ötös. Félévi felmérőjében olvasás-írásnál volt 3 feladat, amihez hozzá sem nyúlt, mert félt, hogy kicsöngetnek.
A legnagyobb dicséret az aranycsillag, a mesemondó versenyért kapott egyet, nagyon büszke vagyok rá!
Jellemzően gyorsan túl akar lenni a feladatokon és játszani szeretne(nagyon vonzó a csocsóasztal a tanteremben és megy a focikártya csere-bere), ilyenkor hanyagul összecsapja a munkáját.
Hátulról előre ültették, hogy szem előtt legyen.
Az egyik tesi órájuk tánc, kevés a lány, fiúval táncol, azt annyira nem preferálja, mint a focit.
Napirendünk mióta iskolás lett átalakult, mindennap van gyakorlás 10-15 perc, kivétel a péntek-szombat.

2 megjegyzés:

  1. Ügyes! :)
    Zalánnál is megfigyelhető, hogy nem törekszik a tőle telhető maximumra, nálunk matekből ütközik ez ki leginkább, a házinál simán beír számokat csak úgy, csak hogy kész legyen a házi. Felmérők sem nagyon izgatják. Majd alakul ez is. :) Mi fél órát szoktunk naponta gyakorolni, mindenből egy picit, péntek nálunk is kivétel...de hétvégén összesen 1-2 óra is lehet a némettel együtt.

    VálaszTörlés
  2. Ügyes Kende! Örülök, hogy beilleszkedett, az új helyen láthatóan jól érzi magát és így a tanulás, na meg az elismerés is egész más, de jó :) ...

    VálaszTörlés