Összes oldalmegjelenítés

2018. február 9., péntek

Gellért-hegyen

Hét ágra sütött a nap azon a vasárnap délutánon, amikor Andiékkal együtt felmentünk a Gellért -hegyre. A gyerekek régen találkoztak, Vince nem is emlékezett rájuk, Kende pedig kissé antiszociálisan viselkedett(általában lemaradt a bandától, szólni sem akart senkihez)Mondtam neki, hogy a csúszdás játszótérre megyünk, nyáron többször átmentünk Csepelre egy hasonló játszótérre, ahhoz pedig nem volt kedve.
Az egész apropóját az adta, hogy olvassuk Bartos Erika Brúnó sorozatát. Kenterbe veri az Anna Peti Gergő és a Bogyó és Babóca sorozatot. 3 éves kortól írják az ajánlást, de inkább iskolás kortól érdekesek a könyvek. Buda tornyai és Buda hegyei a kedvencek. Tele van érdekes kirándulási tippel, olyan információkkal, amit már vagy elfelejtettem(vagy nem is hallottam róla). Ráadásul Kende szívesen olvas belőle, ami nagy szó(most a Ropi könyvet olvassa vele párhuzamosan, sőt ma már be is vitte az iskolába, hogy szünetekben olvassa, az osztálytársak közül többen ismerik)
Felfele a hegyen olyan erős csatornaszagot éreztünk, nem, nem gyógyvíz illat volt. A csúszdás játszóteret felújították, sokan voltak, de a nagy téren eloszlott a tömeg. Újdonság volt a beépített trambulin(máshol nem is láttam), mindenhol színes gumis felület. A csúszdák is újak és felmászni lehet lépcsőn, de oldalt, mintha sziklát mászna a gyerek a csúszda mellett is lehet(persze az utóbbit választották). A játszótér két részből áll. A csúszdák felett van egy kilátó, gyerekekre szabva, egyensúlyozó játékok, ivókút.
Vince bátran a legnagyobb csúszdákról csúszott, Kende inkább futkározott. Miután mindent kipróbáltak a gyerekek, tovább mentünk és több helyen megálltunk megnézni a panorámát, olyan szép helyen élünk!
Szabadság szobor volt a végállomás, a nap lement, valami csepergett, mind a négy gyereknek vettünk 2 dl meleg teát, durván elszálltak az árai az árusítónak(600ft 2 dl teáért, nem Mildford)
Hazamenetel előtt benéztünk a Gellért fürdőbe, a jegypénztárig mentünk és megcsodáltuk a burkolatot:)Megbeszéltük, hogy legközelebb fürdőzünk. Életemben egyszer voltam a fürdőben és az étteremben, kb. 10 évvel ezelőtt Zolitól kaptam szülinapomra egy napot a Gellért fürdőbe. Azóta sem feledem.

2 megjegyzés:

  1. Akár magamat is olvashattam volna, annyira hasonlókat látok itt nálad:) !
    Mi ősz elején voltunk a felújított játszótéren, nagyon szuper volt és imádta Toma is a beépített trambulint (képzeld, én is elcsodálkoztam, az oviban az udvar felújítással, lett egy ilyen a gyerekeknek :) ), meg az összes többit is! Korábban nyáron voltunk a Gellért-hegyen és tényleg durva árak voltak akkor is, mi limonádét vettünk aranyáron...
    A Brúnó sorozatot Toma is szereti, mi még csak a Buda tornyait olvassuk, de szerintem ez az újabb kötet, amiről írsz, az is nagy kedvenc lesz nálunk, mint nálatok :) !

    VálaszTörlés