Összes oldalmegjelenítés

2018. február 14., szerda

Farsang az iskolában

Kende első iskolás farsangja volt az idei!
Konkrét öltettel nem állt elő, hogy minek szeretne beöltözni. Bementem a Hádába(nem a darabárasba), mintha kincset leltem volna(igazából annak számít:)új, teljesen a méretére szabott farkas jelmezt találtam. Hibátlan, gondoltam. A fejrésze, lábrésze, farok is rendben.
Itthon rápróbálom és kijelenti, hogy eszébe jutott: katona szeretne lenni. Még szerencse, hogy jövőre is lesz farsangi mulatság.
15-17.30ig tartott az ereszdelahajam. 16-re mentek a szülők, addig ők ettek-ittak. Benyomott 4 csilis kekszet(melyik gyerek szereti a csiliset?!), amitől lángoltak a fülei és duplájára dagadt. Így fogadott. Gesztenyés golyókat gyártottunk közösen előző este, elfogyott az utolsó morzsáig.
Mivel fiús osztályba jár(elenyésző a lányok száma)a legtöbbjüknél kard, fegyver, bot volt. Na ezzel ment a "harc"és az én farkasom volt az, akit le kellett ütni/harcolni. Csúszott, mászott a hideg/koszos kövön, az is előfordult, hogy a tiltás ellenére kiment a tanteremből. Mit lehet ilyenkor tenni?Dühöngővé alakult az osztályterem.
Aztán a két első osztály levonult a tornaterembe, egyesével kimentek a nézők elé, elmondták, hogy minek öltöztek be. Az osztályában volt még egy farkas.
Kende szürke farkas volt, a másik fiú fekete farkas, bevitte a kishúgát, akit anyuka beöltöztetett Piroskának. Két anyuka egybeöltözött a gyerekével. Voltak nagyon egyedi, saját kezűleg készített jelmezek. Tetszett a tollas papagáj, akinek a tollait gondosan ragasztották a ruhájához, Kende azzal szórakozott, hogy letépkedte. Az egyik kisfiú nem túl ötletesen szurkolónak öltözött, ehhez felvette a tornagatyáját és egy fehér focicsapatos pólót. Kende itt kijelentette, hogy mégsem katona, hanem szurkoló szeretne lenni jövőre.
Órarendjükben szerepel a tánc. Bemutattak egy csárdást, voltak körjátékok, seprűvel is táncoltak, vonatoztak, limbóztak, énekeltük a Nád a házam tetejét és néhány farsangi dalt. Kende inkább bohóckodott és megkergülve szaladgált, minthogy velem táncoljon:)
Osztályonként kaptak labdákat és egy társasjátékot.

1 megjegyzés:

  1. Ezek az első farsangok, mindig kicsit zaklatottabbak emlékeim szerint :) . Nálunk Máté elsőben a legjobb barátjával öltözött be, egerek voltak a sajtban, egér jelmezt szereztünk, egy hatalmas dobozt pedig megcsináltunk sajtnak a barátnőmmel (ők vannak most Angliában), nagy sikerük volt, másodikok lettek :) . De a rohangászás és a többi nagyon megvolt szintén, emlékeim szerint :) ...

    VálaszTörlés