Összes oldalmegjelenítés

2017. augusztus 2., szerda

Státuszvizsgálat 4 évesen

Ebben a tikkasztó hőségben még elindulni sem volt kedvünk a védőnőhöz. Vinci nem ismeri, évente egyszer találkoznak, a státuszvizsgálaton(ellenben a gyerekorvost, nagyon bírja. A rendelőjében játszósarok van és mindig matricával térünk haza:)
Útközben megbeszéltük, ha belépünk a rendelőbe, akkor köszönni kell, ha kérdezik a nevét, akkor jó hangosan mondja el. Kinyitottuk az ajtót ,mint a papagáj ismételgette: Szia, Vince, Szia, Vince:)
Eleinte megszeppenve ült az ölembe, ez kb. 5 percig tartott, aztán menni akart haza, nyomatékosság kedvéért kétpercenként elmondta.
Sikertelen volt a vérnyomás mérés( mozgatta a kezét, közben beszélt és fájt neki a szorítás(én is utálom)és a szemvizsgálat. Nem volt együttműködő, unta a banánt. Úgy mentünk el itthonról, hogy a nyaralásra pakoltunk, hát az sokkal izgalmasabb:)Kétszer megszakítottuk a vizsgálatot, mert sürgős dolgunk akadt a wc-n:)
3-5 év között kötelező a szemvizsgálat. Ha jövőre se lesz hozzá kedve, akkor a védőnő javasolja a Heim P. szemészetét....
Színek felismerésével és a rajzolással hadilábon áll. A védőnő kérésére lerajzolta és megnevezte az ovis jelét, felsorolta az ovis pajtikat.
 Az alapszíneket keveri és nem rajzol embert(bár kiváncsi lennék, melyik 4 éves rajzol embert, arcot stb.)
Mindenben megfelel egy 4 éves gyerek elvárásainak. Súlya, hossza tökéletes, önálló, ügyes.

1 megjegyzés:

  1. Négy évesen fej-láb emberkét szoktak szerintem, szem, száj, kész. Majd rajzol később, ez nem gond. Vérnyomás mérést sosem értettem, lehet az ilyen korban magas??? Szemészet fontos lehet, de kórház nem kell hozzá, csak egy szemorvos...
    Popianyu

    VálaszTörlés