Összes oldalmegjelenítés

2017. augusztus 11., péntek

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország Makettpark

Ide érdemes elmenni!
Nyitásra érkeztünk, kombinált jegyet vettünk, a jegyünkkel háromszor lehet átmenni az Arborétumból a Makettparkig. Étel és melegebb ruha a kocsi csomagtartójában maradt, a kedves jegyszedő hölgy visszaengedett minket. 82 hektáron terül el az Arborétum, óriási , különleges ősfák adják az árnyékot.
A fiúk azzal szórakoztak, hogy madár-talán páva-tollat kerestek, Vinci elbújt és keresnem kellett.
Szerencsére nincsenek komplikált "bújási" tervek, csak leguggol a fa tövébe és becsukja a szemét. Az arborétumban több olyan programlehetőség van, ami előzetes bejelentkezéshez kötött, plusz minimum 15 főhöz. Ilyen például a Titkok kertje, ami egy  mostanában divatos szabadulós játék. Feltaláltuk magunkat, fogócskáztunk, bújócskáztunk.
Kevés tiszta, kulturált mosdóval találkozni kirándulóhelyeken, de itt minden kifogástalan volt. A wc-k mellett szabadtéri játékok: puzzle, párkereső, tekéhez hasonló fajáték. Mindent kipróbáltunk!Felmentünk a kilátóba, ahonnan a Holt- Körösre látni.
A makettpark óriási élményt nyújtott, nehezen tudtunk továbblépni.
A legérdekesebb az volt a gyerekeknek, hogy a szemmagasságban lévő tájékoztató táblákon a gombot megnyomják és az adott épülethez kapcsolódó zene beindul vagy elindul egy vonat, hajók ringatóznak a Balatonon. A történelmi Magyarország közepe Szarvas, ennek állít emléket a korona.
Minden teljesen élethű, a Gulag vonatban emberek vannak vagy sót szállít a vonat, a kecskeméti Cifra palotánál elindul a Cifra Palota éneke.
A nagy Magyarország építészeti kuriózumait jártuk körbe,Vincét egy nagymama megkínálta ropival, aztán mellészegődött és megette a nasiját, beszélgettünk, majd mi továbbálltunk, mert a déli napsütés kezdett elviselhetetlenné válni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése