Összes oldalmegjelenítés

2016. november 22., kedd

Nyanya

Vincinél beindult valami:)
Egyszerűbb szavakat kezdett el mondani, sokszor nem értjük, de legalább mondja. A legcukibb, amikor maga elé veszi a könyvet és mondja és mondja a kis halandzsa szövegét, be nem áll a szája.
Az ovis logopédussal sikerült beszélnem, ő is látja/hallja a változást. Nagy változást tapasztal ő is!Ahhoz képest, hogy szeptemberben még semmi hangot nem adott ki az oviban, ahhoz képest megvan neki a legtöbb hang(az 'i' pl még hiányzik). A héten újdonság volt a 'la, lá'. Szolmizálva énekeltem neki, jót kacagott rajtam, de nem utánozta le.
Nyanya lettem, nyanya egyenlő anya.
A logopédus megkérdezte, hogy miért ragaszkodunk az angolos csoporthoz. Elmondtam az érveimet: szuper óvónők(2 magyar, 2 angol+1 dadus)ilyen személyi feltételek mellett több figyelem jut a gyerekekre. Tesóval van egy csoportban, eleinte tartottam tőle, hogy Kendén fog lógni, őt fogja nyüstölni, de mindkettő másfele megy bandázni. Vinci az első perctől fogva elfogadta, befogadta, megszerette az óvónénit. Most már abban is biztos vagyok, hogy kötődik hozzájuk.
Délután vagy az ölébe ül vagy fogja a kezét, egy biztos a közelében van:)
A dadusnak a jobbkeze:) Tolja a kajás kocsit, pakol. Itthon az ételmaradványos tányért vagy beledobja a mosogatóba vagy a szemét a tányérral együtt kerül a kukába. Imád teríteni, ha kell ha nem mindenkihez kerül sütis villa is.
Kemény az angol. Az egyik óvónéni nem szólal meg magyarul. Angol 8-12-ig van, ha az idő engedi, akkor 45-50 percet az udvaron töltenek, tehát nagyjából 3 órán keresztül hall a magyaron kivül idegen nyelvet. Most az a koncepció, hogy amíg a többieknek angol foglalkozás van, addig vele a magyar óvónő külön foglalkozik. Hétfő, szerda délelőtt logopédián van 8-tól, hetente egyszer gyógypedagógus is elviszi.
Pedzegette a logopédus, hogy mi lenne ha az ovin belül más csoportba vinném. Itt olyan jól érzi magát, miért vegyem majd ki?!Ő azt mondja az angol miatt. Több logopédust, szakember véleményét kikértem a témával kapcsolatban, egyik 'A'-t mond, másik 'B'-t, nincs egyöntetű vélemény.
Hiszek az integráció erejében, szerintem itt sokkal többet tanul, mint egy logopédiai közegben.
Megbeszéltük, hogy összedolgozunk. Mindennap foglalkozom vele, persze játékos formában és kb. 10-15 percet, hetente egyszer hozzánk is jön logopédus. Most holnapra az oviba viszem a kártyáinkat az 'Én is tudok beszélni'című könyvből.
Így állunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése