Összes oldalmegjelenítés

2016. november 14., hétfő

Halloween

Halloween after party volt az oviban péntek délután. Idén alaposan körbejárták az oviban a témát(lévén angol csoportba)járnak a gyerekek. Kicsit későinek éreztem a bulit, mindjárt itt van advent, mi meg halloweent ünnepelünk. A fiúknak nincs denevéres, tökös, foszforeszkálós felsőrészük, Kende szeretett volna egy ilyet kérni, elmentem az Aldiba, de sajnos már nem volt a méretükben.
Zoli külföldön volt(sajnálom, hogy nem vett részt a buliban, a nevében jelentkeztem tökfaragásra:) a faliújságon 15.30-as kezdés szerepelt, ami nálam pénteken kivitelezhetetlen, mert 15. 30-ig dolgozom(persze el lehet kérezkedni, de már a gyerekek betegsége kapcsán megtettem), szerencsére Roni vállalta, hogy ő odamegy kezdésre én meg becsatlakozok.
Előző este több tepsivel sütöttünk kókuszos csillag formájú apró kekszeket, vittünk házi citromfüves limonádét, sütőtököt és faragni való tököt. Kivettük a részünket.
A gyerek tanultak magyar és angol "tökös" verseket, angol ijesztgetős mondókákat. Vinci az utóbbiból annyit mond, hogy PUKKK!De azt teljes átéléssel.
Kézműveskedtek,
készült tök papírból,
só-liszt gyurmából(ételfesték adta a szép sárga színt), álarcot tettek az arcuk elé, úgy kéregették a szülőktől az apró cukorkát. Az oviban saját kezűleg dekoráltak egy papírzacskót, abba gyűjtötték a nasikat. Kendus minden felnőtthöz odament és angolul kérte a jussát, Vinci odarohant , mosolygott egyet és tartotta a zacskóját. Mindketten szeretik a dadus nénit is, Vinci a bújósabb fajta, ő többször odaszaladt incselkedni I. nénihez.
A buli azzal zárult, hogy az udvaron a kifaragott tökökbe mécsest gyújtott az óvónéni.
Sötétben, fáradtan értünk haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése