Összes oldalmegjelenítés

2015. október 6., kedd

Teréz napi szüreti mulatság

Megnéztem a naptárt, pontosan mikor van Teréz nap(környezetünkben nincs Teréz). Később van,mint ahogy az oviban ünnepelték, ott előre buliznak:)
Teréz naphoz kötötték a szüreti mulatságot.

Már a hét elején kérték az óvónénik, hogy 14.30-ra ha tudunk menjünk a csemeténkért(nem is tudom dolgozó szülők hogyan oldják meg). Különböző állomások(arcfestés, ugrálóvár, tetoválás, barkácsolás, körhinta, elektromos autó) voltak kialakítva az ovi udvarán(gyémántkakas krajcárával lehetett fizetni)és egy elkülönített rész, ahol az ovisok műsort adtak elő. Mivel Kendus középsős, ezért ő csak nézőként vett részt. Tudta az összes német mondókát, dalt, körjátékot(gondolom próbák alatt megtanulta)
Minden a gyerekekről szólt, leghosszabb sor a tetoválásnál volt(4 óvónő szépítgette folyamatosan a gyerekeket). Elnéztem a tolakodó szülőket, akik egymással vitába keveredtek ki érkezett oda előbb, ki hol állt és ki mióta áll a sorba...........

Keksszel és kubuval érkeztem, ennek ellenére teszteltük a büfé felhozatalát(sajtos-tejfölös mini lángost ettünk és  finom szörpit ittunk)
Kendus az ugrálóvárban véletlenül összeütközött egy másik gyerekkel, gyorsan kijött onnan
, kért két tetoválást("két kezem van Anya"),
vettünk tombolákat(amin sajnos most nem nyertünk)
Nem ismerem a szülőket, kettőnek bemutatkoztam(ültek egymás mellett a padon, mint két "kuka"én álltam mellettük....ha már egy csoportban és együtt játszanak a gyerekeink, legalább egy-két szülőnek a nevét tudjam)

Messziről figyeltem Kendét. Szomorúan láttam, hogy a "nagyobbak", az összeszokott klikk elutasították őt, amikor illedelmesen megkérdezte, hogy focizhat-e velük. Még egyszer próbálkozott, akkor csak beállt a csapatba, elkapta a labdát, de az egyik gyerek mondta, hogy adja neki oda az én fiam szó nélkül odaadta, aztán jött, hogy menjünk innen.(Már nem megy focira, nem szeretne)
Beszéltem erről az óvónőről. Úgy érzem, hogy kirekesztik(nyilván ő is, mert folyamatosan bepisilt az oviban)Azt mondta az óvónő, hogy ő ezt nem tapasztalja-egyszer vette észre, akkor közbelépett-, napközben jókedvű Kendus.
Csak bizakodni tudok, hogy idővel jobb lesz. Ha talál egy kis pajtit magának, akkor ő ragaszkodni fog ahhoz az egy valakihez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése