Összes oldalmegjelenítés

2015. október 1., csütörtök

Okmányok

Zoli gyakran utazik, nélkülünk.
Múlt hónapban lett volna egy külföldi utazási lehetőség négyesben,  mi mégis itthon maradtunk. Ennek az az egyik oka, hogy nem volt a fiúknak személyigazolványuk, útlevelük(az utóbbi gyorsan megoldható), a másik ok, hogy lebetegedtünk.
A héten elintéztük a hiányzó okmányok pótlását.
Kedves ismerősünk, barátunk(tőle vettük a házunkat, hivatali vezető)adta a tanácsot, hogy reggel, azaz 7 előtt álljunk a Tescóba a kormányablak bejárata előtt. 7-kor nyit, de általában már 6.45-kor sorban állás van sorszámért.
Szerencsénkre egy férfi előzött be minket.
Fiúkat ébreszteni kellett, de a Tescóban kárpótoltuk őket egy rudival, sajtos-baconos kiflivel, szívószálas gyümölcslével(azóta is emlegeti Kendus, hogy milyen jó volt a Tescóban reggelizni...hm)
Az okmányokat 3 évre adják a gyerekeknek. Személyit ideigleneset kaptunk, ha elkészül a végleges, akkor kapok egy sms-t és a szomszéd kerület okmányirodájába lehet átvenni.
Kendus álmos volt, ami erősen látszódik a fényképen is(óriási karikák a szeme alatt), csúnya a tartása(állandóan szólni kell neki, hogy húzza ki magát).
Nem gondoltuk, hogy Vinci fényképe is elsőre sikerülni fog(azt hittük nem ül meg a fenekén, leugrik majd, nem figyel oda). Leült a fényképező elé, fintorgott és félig mosolyra húzta a száját.. Rajta nem látszódott, hogy alig aludt éjjel. Jól viseli a kialvatlanságot(én kevésbé)
Amíg a papírokat töltögettem, addig az üzletsor előtt felállított "játszón" futották le a reggelijüket.
Nagyon gyorsan, flottul ment minden(érdemes volt hajnalban kelni), 7-kor mentünk be és 7.30-kor már az autóba ültünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése