Összes oldalmegjelenítés

2015. október 21., szerda

Sóbarlangban

Csak nevében sóbarlang az, ahol legutóbb jártunk a gyerekekkel, mert az egyik bevásárlóközpontban van.(Még a fiúk születése előtt nyaraltunk Tapolcán a Hungest Hotel szállodájában, ahol az épület alatt valóban barlang van, az akkori asztmás, allergiás megbetegedésemre kiváló gyógyírt jelentett)
Most, hogy bejött a nyálkás, hideg idő és mindenki prüszköl, gondoltam próbáljuk ki ismét a "sókúrát". Jelentem jót tett, érződik a hatása.
Több hasonló helyen jártunk már,ezt az egyik kispajti Anyukája ajánlotta.
Úgy veszem észre, divat lett sóbarlangot/sószobát/sóhomokozót nyitni, legalábbis felénk egyre több van.
Itt a gyerekek ingyenesen mennek be a sóbarlangba, a felnőttek belépőjegye pedig levásárolható a bevásárlóközpont üzleteiben, több étteremben is(teljes mértékben elfogadják fizetési eszköznek, nincs értékhatárhoz kötve)
Délután 17 körül mentünk, ami csúcsidő: vége az ovinak, sulinak. Sokan voltak, 45 percet javasolnak, ennyi egy alkalom, amit benn lehet tölteni, amikor a mi időnk is lejárt, akkor már csak négyesben voltunk. Szülőknek oldalt kényelmes padok a relaxáláshoz.
Mindenhol só: falon, láb alatt, kunyhóban(felülete  csupa só), lábzsákot adnak, mi nem kértük. Itthon még a lábujjaink közül is potyogott ki a só, rögtön fürödtünk, még Kendus hajába is került.
Vinci talált magának egy kiskonyhát, fazekakat és főzött(teljesen leköti a főzés). Elég nagy az alapterület, Kendussal labdáztunk.
Kifele jövet a recepcióstól választhattak a fiúk Kinder figurát vagy matricát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése