Összes oldalmegjelenítés

2015. október 17., szombat

Ess eső, ess!!

Rajtunk nem fog ki ez az időjárás!Kezd kicsit Angliához hasonlítani a klímánk.
Kendus a hetet ismét itthon töltötte(oviba menet telehányta a kocsit, itthon és azóta kutya baja, nyilván a stressz okozta), hármasban vagyunk(Zoli külföldön).
Le kell kötni az energiájukat, különben kő kövön nem marad. Az egy dolog, hogy darabokra szedik a házat(Vinci fő pakolási területe az egész ház. Már nem akadály, ha valamit nem ér el, hozza a kis-és nagy széket feláll rá és izomból ki/lelök mindent, amit tud. Már majdnem mindenhol gyerekzár, majdnem mindenhol...kivéve a gardrób szekrény, a fürdőszoba, a hálószoba..)
Kinti programoknak nem kedvezett ez a hét, azért voltunk sóbarlangba, rollerezni, gesztenyét gyűjteni. Vinci gyorsabban jön öltözni, ha tudja, hogy pocsolyázhat kint(amikor belefekszik a vízbe és bohóckodik, annak nem igazán szoktam örülni. Oké, hogy belefut a vízbe, beleugrik, de ne feküdjön már bele...)
Szuper vízlepergető ruhákat kaptak a fiúk. Tünditől, aki a szomszéd utcában lakik szoktam ruhákat átvenni. Szóltam neki, hogy mik azok, amik hiányoznak a ruhatárból. Így lettek a fiúk gazdagabbak Pókemberes sapkákkal, sállal, anorákkal, kabáttal. Kende menőzik a sapkájában, tényleg nagyon vagány, sehol senkin nem láttam még ilyet. Utcán is megjegyzik, hogy hűmegha, de jóóó!
Tesztelték őket. Vízlepergető Vinci anorákja egészen addig, amíg a neki térdig érő vízben kb. 25 percet nem tölt el. A sok eső az udvaron megáll, már nem pocsolya, hanem kisebb "patak", ahol lehet köveket gyűjteni(Kende hozott is be egy zacskónyit és kijelentette, hogy felújítja őket!!!Ez nála azt jelenti, hogy mintát rajzol rájuk vagy matricával díszíti őket)
Ha rajtuk múlna, be se jönnénk...

2 megjegyzés:

  1. Nehéz lehet látni, hogy Kende így megszenvedi az ovit, és jó ilyenkor azért egy kis szusszanás neki is... Nálunk is folyamatosan ki kell valamit találni Tomának ebben az esős időben, ilyenkor előkerülnek a nyár alatt elfelejtődödtt kézműves cuccok is, de a pocsolyázás az felülmúlhatatlan :) !

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, a pocsolyázásnál nincs jobb esős időben!

    VálaszTörlés