Összes oldalmegjelenítés

2015. október 7., szerda

Oktoberfest

Az Octoberfestről nekem már mindig a császármorzsa fog eszembe jutni......
Abból indultunk ki(óvónő ötlete), hogy 100 emberre kell(ene)császármorzsát készítenem. Végül 10 adagot vállaltam, azaz 40 főre sütöttem a desszertet(be is durrant délutánra a lábam)
Az Oktoberfestet a kerület német nemzetiségi iskolájában tartották(hála a jó időnek az udvaron volt a party), itt gyűltek össze a német nemzetiségű ovisok, gimisek. 
Több sátor volt, ahol enni-inni lehetett(helyben is készültek finomságok), húzták a talplávalót, műsort is adtak a gyerekek. Itt volt lehetőség más családokkal is összeismerkedni.(kiderült, hogy Kendus egyik csoporttársa a szomszéd utcában lakik)
 Az egész 'erezd el a hajamat' 13 körül kezdődött, ami nem egy gyerekbarát időpont. Mákomra az én fiaim is aludtak ebéd után, a császármorzsát Zoli szállította a helyszínre.
Étel-italjegyet lehetett váltani, a befolyt összeget pedig az ovisok kapják. 
Rajtam kívül más is aktívkodott(töltötte a délelőttjét a tűzhely mellett), az én császármorzsámból egy adag sem kelt el!Úgy voltam vele, ha már oda készült(egyébként sem eszünk 1 héten keresztül császármorzsát)akkor ott osszuk szét, kaptak az ovistársak szülei, ovis dolgozók, ismerősök.
A császármorzsához lekvár is dukál, saját ribizli(bio, nem permetezett) lekváromból ajánlottam fel. Na az elsők közül az fogyott el.
Miután a fiúk összeszedték itthon magukat a buli a végéhez közeledett, elmentünk, futottak néhány kört az udvaron és hazajöttünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése