Összes oldalmegjelenítés

2015. október 15., csütörtök

Festettünk

Renáta néni, a logopédus névnapjára készítettünk pet palackos virágot.
Az ötlet Kifli és levendula blogjáról származik, többször kipróbáltuk már, szeretik a gyerekek.
Minden pet palack alja különböző, elvágjuk az flakon alját és gipszet öntünk bele
(gipszet higítjuk vízzel, amíg tejföl sűrűségű nem lesz), ha megkötött a forma, indulhat a festés.
Vinci minden olyan tevékenységet szeret, ahol a kezét kell megdolgoztatni: imád sütni-főzni, homokozni, kisméretű dobozokat pakolni nagyobb méretűbe, pötyizni, jengázni, horgászni és még tudnám folytatni a sort.
Festésben is teljesen belemerült.
Már, amikor előkészülünk hozzá mosolyra áll a szája(az egyik szomszéd szerint Vinci mindig mosolyog-azért ezt megcáfolnám:), tud ő ordítani rendesen)
Leginkább a pepecselés része tetszik neki,az, amikor az ecsetet a vízbe mártjuk.
Egyértelműen látszik, hogy jobbkezes,  ritkán használja a bal kezét. Az ecsetet ügyesen fogja: nem markolja, nem szorítja. Vidám színeket használ.
Az ajándékozottat sikerült meglepni vele.
Vinci jókedvvel, örömmel megy logopédiára, a foglalkozás alatt is végig kisangyal. Renáta néni mindent megtesz, hogy jól érezze magát, pl: saját készítésű gyurmát kreált neki, hozott kalapácsos játékot(állandóan dolgozik), görgetős játékot. Vinci mutatja a mécsest már(ujjával pedig a gyertyát), fújni szeretne(nagyon megy neki), zárásként zizit kap. Renáta néni kéri, hogy nyújtsa ki a nyelvét és ráteszi neki az édességet, de valahogy Vinci mindig gyorsabb, belenyúl a dobozba és hamm bekapja:)
Kb. 1 hónap után óriási, áttörő változást nem látok.  De! Szókincse, kommunikációja bővült, változott. Fejével rázza a "nem-et", utánozza a tehén hangját, anya, tente baba, hagyjál, be szavakat mondja.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosan és ügyesen fest Vinci, látszik, hogy nagyon élvezi :)! Ezek a logopédiás órák azért is jók emlékeim szerint, mert ugyan nem erre számítunk és készülünk, de tele vannak érdekesebbnél érdekesebb játékokkal, néha az volt az érzésem még amikor mi is jártunk, hogy veszítettünk volna azzal, ha nem járunk :) ...

    VálaszTörlés