Összes oldalmegjelenítés

2015. október 22., csütörtök

27 hónapos Vinci

Nagyon barátságos, közvetlen, vidám kisfiú. Mindenkire mosolyog. Most, hogy metrózunk, trolizunk a logopédiára mindig talál magának valakit, akivel kokettál. Lányok és nyugdíjasok a zsánerei:)
1,5 éves kora körül tartott az idegenektől, zavarta őt a sok gyerek, a zaj. Ez szerencsére elmúlt.

Napirendje kialakult: ebéd után alszik kb. 1,5 órát, aztán este 8 körül. Nem alussza végig az éjszakát. Megjelenik valamikor éjjel kettő körül, húzza a takaróm, magamhoz veszem és jobb esetben alszik tovább, rosszabb esetben kijövünk a konyhába és iszik, tejet iszik.
Óriási a mozgásigénye(már a logopédus is többször megjegyezte, ennek megfelelően próbálja felépíteni a foglalkozást. Vinci időnként hajthatatlan: hozza a széket felmászik rá és pókembernek gondolja magát, mászik a polcokra is)Délelőtt és délután is "megfuttatom", különben nem lehet vele bírni. Rosszcsont. Nem motorozik, nem érdekli. Helyette futás, séta, trambulinozás és persze még használatban a babakocsi.

Eddig úgy gondoltam, hogy ne legyen gyerekzár sehol. Tapasztalati úton tanulja a gyerek meg, hogy pl. az alufólia hogyan néz ki/milyen a tapintása/mire használjuk stb. Na már most ez Kendénél működött is, de Vininél nem. Lassan mindenhová gyerekzár kerül nálunk.(Többe kerül az összes gyerekzár, mint a konyhaszekrény:)Vinci pakol, rámol, állandóan dolgozik. Dolgozik a keze, egy percre sem áll le. Feltalálja ő magát pl: kiveszi a pizzavágót és a bőrülőn gyakorol vele vagy a szitába gyurmát nyom, átnézi a kuka tartalmát és még sorolhatnám. Azt hittem, hogy ennyi idősen lecseng ez a pakolási mánia. Tévedtem.


Imád főzni, sütni. Ma is közösen készítettünk ebédet: betetette a kelkáposztát az aprítógépbe és beindította, vagy hámozza a krumplit!!!Bevethető a zöldségmosásba és a piszkos munkába is(mosogatógép pakolás)

Nem köti le a laptopon nézett mese(tévénk nyár óta nem üzemel, nekem nem hiányzik, csak az Apjának). Egy dolog, amit örömmel és ujjongva néz, az Halász Judit Csiribiri koncertje. Már terveztem, hogy elviszem koncertre, de a 11-es kezdési időponttal nem vagyok kibékülve.

Kajából minden jöhet, nem válogat, csoki, csoki, csoki bármikor. Reggelire csak kakaó. Rákattant a szénsavas vízre, ha engednénk, akkor a colát és a kávét is inná. Kuncsorog érte. Mi lesz még később...Nagyobb mennyiségeket és gyakrabban eszik, mint Kendus. Használja a szalvétát, szépen étkezik. Ha lecsöppen valami a ruhájára, arcára, kezére, akkor rögtön szól, hogy cseréljünk ruhát.

Beszéddel továbbra is hadilábon állunk. A legújabb, hogy mondja: Bu(bunker), amit Kendével építenek(konkrétan úgy néz ki a szoba, mintha költöznénk)
Cumizik. Nehéz lesz a leszokás, alváshoz kéri, ha fáradt keresi a táskámba.
Szobatisztaság: fürdés előtt wc-re ültetem és nyom, mindig nyom. Pisi időnként wc-be. Előfordult, hogy szeptemberben levette magáról a pelust(most már csak a ruhákat dobja le magáról)és bepisilt, akkor megijedt és mutatta, hogy mi helyzet. Kakinál lapít, nem szól. Utálja, kéz procedúra az öltöztetés és a peluscsere. Öltöztetésnél most az vált be. hogy elkezdem versenyeztetni őket: Hajrá Vince, győzni fog a KEnde". Ki lesz a gyorsabb...ezzel lehet őket motiválni.
Utál fogat mosni, a télapótól elektromos fogkefét kérünk. Gargalizálásból profi, a fogkrémet megeszi.

Könyvet nézegetünk, aktuális kedvenc József Attila : Altatója.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése