Összes oldalmegjelenítés

2014. július 2., szerda

Hiszti és ami mögötte van

Kendus kb. 1,5 hete nagyon hisztis. Nehéz vele.
Nem történt semmi drasztikus változás az életünkbe, az okokat csak találgatom.
Köthető fáradsághoz is a raplija, dühkitörése. Zoli 1 hétből 5 napot nincs itthon, a hatodik napon általában lót-fut(akkor is alig látjuk).Kendus kérdezgeti este, hogy amikor felébred, akkor az apja itthon lesz-e.
Próbálom a napirendet tartani-mert iszonyú fontos neki(k), ha csúszok este, akkor az pont az ő altatásánál jelentkezik. Nem kell szó szerint altatni őt, hanem mesélünk, megbeszéljük mi volt aznap a legjobb, általában bemutat egy cirkuszi/színházi produkciót, imádkozunk,  mellébújok egy kis időre, ő gyömöszöli a kezem. Ez kb. 1 óra.
A hiszti ébredés után vagy lefekvés előtt jön elő. Kiabál, agresszív, köpköd, rúg. És  felhergeli magát.
Volt, hogy használt, hogy ott hagytam, de volt, hogy még jobban vísitott, aminek az lett az eredménye, hogy Vinit nem hagyta aludni.
Rég rossz szerintem, ha agresszióra agresszió a válasz. (Zoli szerint a fejemre nő, nevelni kell, vagyis ráütni és megtanulja ki a főnök), na ebben nem hiszek.
Próbáltam vele nyugisan elbeszélgetni hiszti közben és utána is. Miután megnyugodott, akkor azt mondta, hogy nem tudja miért viselkedett így. Volt, hogy hideg víz alá tettem a fejét, de azt sem használt. Kérem tőle, hogy pakoljon el maga után a szobába, wc használat után mosson kezet, akkor azt mondja, hogy ő ezeket unja már és nem csinálja.
Idegen gyerekekhez odarohan az utcán és rájuk ordít, grimaszol, kérem, hogy ne tegye, de ő Pókembernek gondolja magát és szerinte a Pókember így viselkedik...
Követel. Ezt is elég nehezen viselem. Este nem vacsorázik velünk, mert neki "más dolga van", utána eszébe jut, hogy ő éhes és csokis kekszre és teára vágyik. De most rögtön!! Nem kapja meg, amit akar, akkor dobálja azt, ami a keze ügyébe akad vagy odajön és rám köp!Csúnyán beszél: pukifej, buta Anya, hülye.
Vásárlás előtt megbeszéljük, hogy kaphat egy müzliszeletet vagy szívószálas üditőt, de miután bekerül a kosarunkba az általa választott nasi, utána meglátja a Pókemberes/Minimaxos újságot és tombol érte, földhöz veri magát(szó szerint)
Kitalálja, hogy ő a nagy bicóval megy játszótérre(amit egyedül még nem tud használni, mert hamar elfárad és nehéz neki tekerni)én nem engedem, akkor is képes 10 percig sikítani. Ész érvekkel nem lehet rá hatni vagy ha felkínálok egy B lehetőséget, az sem érdekli, mert ő mást vett a fejébe.
Nem teli el úgy nap, hogy ne legyen a napban olyan, hogy csak vele foglalkozom.
Tornán, lovagláskor még soha nem viselkedett így. Tornán két tetkót kapott egyedül a csoportban, mert a legügyesebb, leggyorsabb, legfegyelmezetebb. Én vagyok a célpont, akit bánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése