Összes oldalmegjelenítés

2014. július 27., vasárnap

Alcsúti arborétum

Mezítlábas park, Felcsúti stadion megnézése után az Alcsúti arborétumba mentünk.
Az arborétum nincs rendesen kitáblázva, nehezen találtuk meg. A család fiútagjai állandóan éhesek, ezért előbb az arborétum mellett lévő Puskás Sport hotel éttermében ettünk(ha előbb az arborétumba mentünk volna és utána enni, akkor az étteremben adnak kedvezményt)
A hotelt festői környezetben építették fel(kicsi Erdélyre emlékeztettet engem: a lovak, a patak , dombok)
Mióta megszülettek a fiú és étterembe megyünk mindig megkérjük a pincért, hogy olyan helyre ültessen minket, ahol másokat nem zavarunk. A tóra, cölöpökből építettek egy kerti étkezős részt.
A kaja fincsi volt(olcsó!)Kendus nem evett(már egy etióp éhezőre hasonlít, meg lehet számolni a bordáit), helyette a kerti, fából készült játszótéren ugrált, csúszdázott. Mi meg felváltva ettünk, túlpörgött, esett-kelt.

Az arborétum vihar esetén zárva van, bicót, kutyát nem lehet bevinni. Téli időszakban is biztosan nagyon szép. Itt van az ország legnagyobb hóvirág mezője. Az arborétum kb. 200millió támogatást kapott, pár éven belül befejezik a felújítást(kastélyra, padokra, épületekre ráfér)
Wc tiszta, rendezett(még szappan is volt:)
4 hektár területen fekszik az arborétum, 300 növényt lehet megcsodálni.

Itt van Magyarország legidősebb fája, a 170 éves libanoni cédrus.
Rollert nem vittük be, mert elfelejtettük(lehet, hogy nem engedték volna). Kende hol az én hátamon csüngött, hol az apja nyakába(kánikula volt, mindenhonnan folyt rólunk a víz), a fák árnyékot adtak. Vini a babakocsiból nem jött ki.
Glamour magazin divatanyagát akkor fotózták, így megkértek minket, hogy erre meg arra ne menjünk vagy várjunk(Zárás előtt 1,5 órával mentünk be)
A legtöbb időt a kastély körül töltöttünk el, Pollach tervei alapján készült, Magyarország legnagyobb klasszicista kastélya(erősen felújításra szorul)
A tóhoz már nem jutottunk el, mert záróra volt.
A fiúk hazafelé kidőltek az autóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése