Összes oldalmegjelenítés

2014. július 25., péntek

Mezítlábas park

Tabajdon található a Mezítlábas park, 45km-re tőlünk, egynapos kirándulásra gyerekes családoknak kiváló!
Tabajd egy kis falu(vagy község), étterem, kávézó nincs(ami megérkezésünk után nekem fontos lett volna, mert nagyon kellett wc-re mennem). Megkérdezem egy helyi lakost, ő ajánlotta XY, hátha kinyitja a kocsmáját és rendezhetem dolgomat.
Végül a természet adta lehetőséget használtam ki.(A park kijáratánál van három toitoi, a tűzoltóság mellett)

Mi a kijáraton mentünk be, mert rosszul értelmeztük a táblát. A park valójában nem egy park, hanem egy dimbes-dombos rész(nálam a parkban nincsenek szintkülönbségek).Ingyenesen látogatható, az önkormányzat építette.
Az út elejénél egy többgyerekes család figyelmeztetett, hogy babakocsival nem járható részek vannak.(Ha jól emlékszem kétszer mentünk hegynek fel kb. 20-25 lépcsőn)
A kocsit visszavittük az autóhoz és maradt Vini a kézben, felváltva vittük őt Zolival(legközelebb egy kendőt vagy egy hordozót beteszünk)
Sikerült ebéd körüli időben érkeznünk, az autóban megettük az otthonról hozott madárlátta kajákat és indultunk felfedezőútra.

A parkban különböző kőzeteken lehet végigmenni(mezítláb). A kőzetekről rövid leírás található, egy-egy kőzetes rész kb. 5-10 méter. Az én lábam a dolomitos és a kukoricacsutkás részt nem bírta. Van egy patakos rész, amit mindannyian kipróbáltunk(a hideg víz összehúzza az ereket, javítja a vérkeringést).Fájós talpaknak kimondottan ajánlott a mezítlábas, éles kőzeteken való gyaloglás. Kicsit kínzó,végül elfelejtjük azt is , hogy valaha fájt a talpunk.(valamelyik szervünk idegvégződése)
Jó időben ajánlott menni, árnyékos rész rengeteg van.
Kendus nyámnyila volt, nem akarta levenni a szandiját, de az anyja levette helyette.
Farönkös területen kapta vissza, itt ugrálni lehet a farönkökön(különböző nagyságúak).A farönkös rész a domb tetején van, ahonnan gyönyörű a kilátás.
Vincét leraktuk a fűbe legelni(kertészkedni),nagyon élvezte.

A park végén egy szuper játszótér van, szülőknek paddal:)
A lábunkról a szutykot lemoshatjuk a park mellett lévő kutaknál.
KEndust innen nehezen lehetett elvonszolni, de Vini már alvásért kiáltott.
Az autóban aludt egészen Felcsútig, ahol megnéztük a stadiont(kb. 8km Tabajdtól)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése