Összes oldalmegjelenítés

2014. január 27., hétfő

Vinci 6 hónapos

Vinci 6 hónapos lett, a legnagyobb mérföldkő a hátról-hasra fordulás lett ebben a hónapban.
 Legnagyobb örömömre először akkor mutatta be, amikor Ronival volt és előtte látta őt konduktor.
Nagy fiú, túl vagyunk a védőnői státuszvizsgálaton is, 8 kg és 74 cm, azokat a ruhákat hordja, amiket KEndus 1 évesen, hamarosan eljön az idő és egy méretben járnak majd.
Jó étvágyú, áttértünk a 3 óránkénti szopira, emellett kezd kialakulni a nappali menetrend, három alkalommal kap szilárd táplálékot is. Reggel 8 körül alszik 30 percet, aztán 9 körül pürét kap, 11 körül alszik 1 órát, délben anyatej(ha szükséges, akkor közte folyadék: tea, gyümölcslé)14.30 körül ismét püré és 17.45 körül ismét szilárd kaja.
A gyümölcslevek közül az almalé(Kecskeméti nagy üveges, amit csak az utca végi Coopban láttam eddig) a favorit, volt idő,hogy mindent almával evett, erről kezdem leszoktatni. Cukkini főzelékhez már nem kapott almát és láss csodát megette.
Csirkét, pulykát, szálkamentes halat evett már, gyümölcsök és zöldségek közül is már sok mindent kóstolt: birsalmától kezdve a meggyig, zellertől- a petrezselyemig, széles a paletta. Etetésnél már előre dönti a fejét, hogy be tudjam kötni az előkéjét.
Mosolygós, vidám kisfiú, mindenkinek vidámságot, jókedvet varázsol a szívébe. Kendusra vezérként tekint, nagy a szeretet és az összhang köztük(bízom benne, hogy ez nemcsak addig tart, amíg Vinci nem tud tiltakozni). Tegnap Kendus szobájába leterítettünk egy nagy plédet, ott játszottunk, Kende kérésére autósat(ami abból áll, hogy sorba rendezzük, szervízeljük, kipróbáljuk őket) Vincinek is hozott néhány nagyméretű harckocsit.
Öltözködni után, ordít közben. Fázós, ezért 3 réteg mindig van rajta.
Muzikális: ha szól a zene, neki ritmusra jár a keze-lába.
Bevezettük a meseolvasást is ebéd körül, puha könyvet fog a kezében -általában állatosat és hozzá énekelek.
Most, hogy bejött a rossz idő már nem tud kint aludni a hidegben: a karomba ringatom(a kezeit az arca elé teszi ) a masszázsszékben(van egy kis kilengése) vagy a ringóban alszik a folyosón(azt is hamarosan végigéri).
Ha már nagyon fáradt akkor bömbizik vagy így jelzi, ha tele a pelus(a pisis pelust)sem tudja elviselni(de ez érthető)Éjszaka is két-három alkalommal kell pelust cserélni(csak győzze az Apja venni:), most Aldi saját márkás pelust használunk, 4-es méretet.

Jártunk konduktornál, aki tenyérmasszázst és új tornát javasolt, Adamo hintába már felül!Kicsit megkésett a mozgásfejlődése(ha a "nagykönyvet" vesszük alapul), de dolgozunk az ügyön. Napi háromszor 20 perc tornát szigorúan betartom.3 hét múlva kontroll a Gyerekklinikánál.
Fogzik, nyálas a ruhája, tömködi az öklét a szájába.
Szeretetgombóc.

1 megjegyzés: