Összes oldalmegjelenítés

2014. január 19., vasárnap

Edináék nálunk

1 évben egyszer jön össze(a gyerekek betegségei többször átírták a tervezett dátumot), hogy eljöjjenek hozzánk, várjuk őket, készülök, aztán olyan gyorsan elrepül a nap. Nyáron, ha Szécsényben töltünk 5 hetet(építkezés miatt), akkor 2-3 naponta bandázunk. Legutóbb 2011-ben volt ilyen.
Edina a gimiből barátnőm, szerencsésnek tartom magam, hogy ő és a másik barátnőm, Ziával a barátság egy életre szól. Ha régen beszéltünk is egymással, mindig ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, sok a közös vonás bennünk.

Ebéddel vártam őket, a menü: egybefasírt szezámos krumplival, naranccsal töltött csirke kuszkusszal, párolt zöldséggel, diós tortával.
A kuszkusz Edina férjének és kislányának nem jött be, de Edinának igen!(mondom, hogy sok közös van bennünk, pl az ízlésünk:)
Eleinte a gyerekek nem találtak egymásra, Kendus féltette a játékait, irigykedett, nem engedte, hogy Letti bármihez is hozzáérjen, mindig az kellett neki, ami a másiknál volt. Letti pár könyvvel félrevonult, a könyvek őt is teljesen lekötötték. Kendus nyúzta Lettit, hancúrozni akart vele, rámászott, dögönyözte.
Az együttjátszás nem jött össze. Lettike iskolás, Kendus ovis, mások az igények. A pisis/kakis pelus kidobásárt ment a harc vagy vitáztak azon, hogy ki dobja be a műanyag flakon gyűjtőbe az üres palackokat.
 Ha vendégek vannak vagy mi együnk vendégségbe, akkor necces az ebéd utáni alvás. Letti partner volt abban, hogy lefeküdt velünk a nagyágyba és úgy tett,mintha aludna:), Kendus nehezen, de elaludt kb, 2 órát szundított.

Vinci napközben viszonylag jól aludt-kint a ringó babakocsiban:)
Mosolyával, huncutságával elbűvölte Edinát.

Délután nagyot sétáltunk, Kendus motorozott( időnként megállt a szívem, amikor a járda szélén, közvetlenül az út mellett megállt.)Ordítottam, ahogy a csővőn kifért: Kende, Járda!!! Kende, Állj!!!Kende, Útszéle!!!!
Tényleg próbára teszi a tűrőképességemet!Útközben a kutyákat hergeli, ha ráugatnak még ő van felháborodva:)
A séta célja a levegőztetés, Kende kifárasztása és egy Lidl látogatás volt. A Lidlben a gyerekek még a pénztár előtt jóízűen elfogyasztották a csokis rudat.
Letti segített babakocsit tolni, még, jó, hogy Kendus motorral jött, mert ő is szeret babakocsit tologatni.
Edináék sok házi finomsággal halmoztak el minket: savanyúságot, hurkát, kolbászt, szalonnát, lekvárt, befőttet kaptunk!Köszönjük szépen!!!Kár, hogy messze vannak és nem tudunk gyakrabban találkozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése