Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 9., hétfő

Margitszigeten

Utoljára akkor voltunk a szigeten, kb. másfél évvel ezelőtt, amikor Kendus összeszedte a kullancsot valamelyik bokorból.
Azóta csak a hírekből értesültem arról, hogy milyen felújítások történtek.
Időjárás előrejelzésben az volt, hogy az év utolsó szép időjét hétvégén élvezhetjük ki. Nosza, vasárnap délutánra beterveztük a szigetes sétát.

Kendus mindig alszik ebéd után, kb. 10 alkalom volt eddig, amikor valamilyen extrém eset miatt kimaradt a szundi. Vinci nem aludt se délelőtt, se délután, ezt betudtam annak, hogy taknyosak lettek mindketten. Kendus megfázott az uszodában, elkezdte az úszótanfolyamot szombaton, Zoli mondta, hogy az óra végén már vacogott(de azért hazafelé hisztizett a fagyiért), Vinci elkapta tőle.
Előkerült a régi jó barátunk, az orrszíporszi. Vinci már a ha bekapcsolom ordít, mint a sakál, Kendus tűri, de egyre ügyesebben fújja az orrát önállóan, csak az alaposság kedvéért kapcsolom be az orrszíporszit.

Ha elindulunk valahová víz, gyümölcs, keksz vagy rágcsálnivaló mindig van nálam. Ezt Kende már a kocsiban kéri, duplán uzsonnázik. Legújabban nem eszi meg azokat a gyümölcsöket, amikben mag van.(pl, a szőlőt sem, pedig régen szerette).
Arra számítottunk, hogy Vinci alszik a kocsiban-szokásához híven, de nem tette, figyelt, nyüszizett, a szigeten 5 percekre becsukta a szemét, de nem aludt.

Tömeg volt mindenhol. Vittük a kismotort, de annyira sokan voltak, hogy még a hídon vagy a járdán vagy a padok között sem tudott simán motorozni kisKende. Feltűnt, hogy turistákkal van tele a sziget. A felújított szökőkútnál
elég sokat időztünk, szabad pad(amik csak a szökőkútnál vannak felújítva, a többi lefestve vagy összefirkálva, de ezer éves padok) persze nem volt. A mostani szökőkút nekem jobban tetszik, modernebb a kialakítása és az aláfestő zene is maibb.(Kendu riszálta magát a zenére)
Kendus integetett a hajókapitányoknak:)
A fiúk mindig éhesek. Vinci 2 óránként cicire kérezkedik
Vinci fejmérete 50-es, vagy kicsik vagy nagyok rá a bátyja sapkái. Balra tartja a fejét, ha átrakom jobbra, akkor is megfordítja
(vittem neki teát végszükség esetére, amit be is szlopált), a többiek sem bírnak ki többet kaja nélkül.
Zoli általában úgy megy el valahová, hogy keresi mit tudna ott enni(hiába evett előtte és van nálunk kaja). Beálltak a lángosos előtti sorba.
Olajos, ízetlen, kemény volt a lángos. Senki nem ajánlom!A kiszolgálólány olyan volt,mint aki citromot nyalogatott.Kértem fokhagymát(ki volt írva), húzta a száját. Szegény külföldiek azt hiszik olyan a tradicionális lángos, amit ott esznek.:(

1 megjegyzés: