Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 13., péntek

Elkezdődött

A héten Kendus elkezdte hosszú műszakban az ovit. Itt nincs vacilásálás. vagy 8-16-ig megy a gyerek oviba vagy sehogy, nincs olyan, hogy ebéd után/előtt hazaviszem. A mi esetünkben 1 hétig így volt, mert nem tudták biztosítani a laktózmentes menüt.

Hétfőre és keddre már betegszabit kapott a drágám, taknyolt, gondoltam, jobb, ha itthon marad. Szombaton uszodában volt, megfázott. Még kedden elmentem az igazolásért és szerdán ment először oviba. Ha csak egy napot is hiányzik a csemete, akkor is kell orvosi igazolás. Ezzel nem értek egyet, mert a suliban is három napot igazolhat a szülő, egy kis nátháért nem akarok rögtön orvosi igazolásért menni.Mondták szülőin, hogy rugalmasak, ha pl. a család elutazik vagy egyéb esemény miatt nem megy a gyerek oviba, de szóljunk előre.
A csoportban a legtöbb, ha nem az összes gyerek taknyos, köhög. Hallom és látom, amikor öltözünk. Egymást fertőzik.

Mindennap van kézműves és torna. Az ovinak jól felszerelt, tágas tornaterme van,ami a fővárosban állam oviban ritka, az udvar is nagy és az ovi mellett fás, parkos terület van. Jó a levegő, pesti viszonylatban.
Kendus a héten készített só-liszt gyurmából egy kiskacsát, kiskacsa csoportba jár, amit egy papírtányérra ráragasztottak,  a jele rá volt ragasztva. Egyébként is szeret bütykölni, elfogultság nélkül állítom, hogy jó a kézügyessége.
Tornán volt tánc, kérdeztem, hogy mire táncoltatok?Válasz: Apacukára:)
A mai tornán mi volt Kendus?Válasz: törökülés:)
Többször olvasnak fel mesét. Volt APG és egy egeres mese, ami a fiam elmondása szerint buta mese, mert ráléptek az egér farkára.

A szülőin(ami maratoni volt, több,mint 2 óra, de az óvónők mentségére: sütivel és teával fogadták a szülőket, már amikor megláttam, tudtam, hogy hosszúra fog nyúlni a "zsúr")annyi jó programot, foglalkozást, projektet(ők hívták így:)említettek, aminek, ha csak a fele valósul meg, akkor szuper!
Jövő héten pénteken lesz autómentes nap, bicót, rollert, motort lehet vinni, lesz "tanpálya", feladatok, játékok.
Családi torna nap, mozizás(=diavetítés), mulatság.

Kendus jól érzi magát, azt mondja és ezen a héten láttam is rajta. Büszkén megy oviba, ő mutatja a kiskacsa csoportot, reggel gyorsan készülődik, nincs hiszti egyáltalán. Nyit már a többi lurkó felé, egy-két gyereknek tudja  a jelét is. Inkább fiúk társaságát keresi, "Anya, a lányok olyan buták!"
Jól eszik és jól alszik(Tomi maci vele van). Amikor délután megyek érte, akkor farkaséhes, lehet, hogy az adag kevés, de nem ismerek rá, akkora mennyiséget eszik, mint egy felnőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése