Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 10., kedd

Alakul

Kezd körvonalazódni Vinci napirendje, bár tudom, hogy minden képlékeny és változni fog, de 2 hete a következő napirendje van a kishercegnek:
7 hetes
Este 18.30 fürdés, atombiztosan jelez, ha valamiért kések(ünk), 19körül vacsi, aztán szundít éjfélig. Ami elég hosszú idő, ezalatt lehet főzni:), romot takarítani, nezetni, aludni. Kendus 21kor alszik el. 19-21-ig Kendusé vagyok, utána jöhet minden más.
Annyit eszik éjfélkor, hogy nem büfizik, sokszor nincs pelus csere sem, mert mélyen alszik egészen háromig. Szopi után bekerül mellém, nehezen szokott visszaaludni, van úgy, hogy csak 5 körül alszik el mélyen, addig csak 5-10 percre pihenteti a szemét, ha kisesik a cumi, akkor azt hangosan jelzi.
6 körül ismét eszik és utána nem alszik el, megvárja a következő tejadagját,aztán szundít. Délelőtt keveset pihen, ilyenkor gyakran van kézben, babusgatom, előkerül a játszószőnyeg, csörgő-zenélő gyerekbolondítók. Neki még eddig nem olvastam fel, mint anno Kendének ennyi idősen:), DE! Kendusnak az ebéd utáni meséket(ha oviban lesz, akkor az esti meséket) úgy olvasom, hogy Vinci a kezemben, óriási szemekkel figyel!
A száját, kezét, szemét és úgy mindenét:) érdemes figyelni
12 után kezd el hosszabbakat pihenni, közben eszik(hosszan és sokat kell büfiztetni, képes evés után 1 órával is büfizni), 17-től mindig éber egészen a fürdetésig.

Túl vagyunk a hasi-és a koponya uh. Semmi eltérés nincs nála.
3 mellbimbóval született, az egyik kezdetleges, nem is hasonlít a mellbimbóra, olyan,mint egy anyajegy. Változni, nőni nem fog, teendő nincs vele. A védőnő mondta, hogy öröklődik. A rokonságban nem tudunk hasonlóról(legalábbis a miénkben). Megtudtam, hogy utalhat belső elváltozásra is, de Vincinél minden rendben.

Nagy súllyal született, kicsit túl is lett hordva, emiatt az anyaméhben balra tartotta a fejét. A kórházban születése után nyaktornát javasoltak, kicsit gyengék a nyakánál az izmok. Tornáztattam lelkesen, de olyan erősnek látom(és mások is megerősítik ezt), hogy nem gondolom azt, hogy súlyos problémáról lenne szó.Születése után már fordította a fejét és szépen tartotta. Kinyomja magát hason, olyan fekvőtámasz pózba.
Az utóbbi napokban ismét észrevettem, hogy balra fordítja/tartja a fejét. Hiába fordítom meg, egy kis idő múlva ő fordítja vissza. Csütörtökön megyünk kontrollra. Ha masszírozom a nyakát, akkor nyafizik.

Az arcbőre egyre szebb és a hasfájás is már múlóban:):)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése