Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 24., kedd

Ízek

Kende délután keverte az ízeket: kakaót és gyümölcsteát ivott egyszerre:)
A kulináris élvezetet fokozta azzal, hogy mindkét bögrében kétszer öntöttem.
Az oviban állítólag jól eszik, mégis,mikor érte megyünk, ő "szörnyű éhes", jobban járok, ha nem üres kézzel megyek, mert akkor jaj nekem. Otthonig hallgathatom, hogy ő most rögtön éhen fog halni vagy szomjan.

Aztán tényleg itthon is eszik, tulajdonképpen mindent megeszik, amit elé rakok. Hepje, hogy azokat a gyümölcsöket, amikben mag van(tehát nem kevés), azokat mellőzi vagy mag nélkül kell elé raknom(szőlőnek szezonja van, családilag szeretjük is, de azt nem tudom kimagozni.)
Pénteken szüret lesz az oviban(a lurkók szüretelnek, a legócskább ruhába megy), mustot isznak uzsira.
Egyébként ugyanazokat eszi az oviban, mint a többi gyerek, csak laktózmentes változatban. A szülinapokat megünneplik, tortát csak a Zsuzsi cukiból lehet vinni:(, mert szerződése van az ovival, nem tartom korrekt dolognak. Kértem az óvónéniket, hogy írják nekem össze a gyerekek szülinapjait, akkor Kendus visz itthonról magával valamit(mert a Zsuzsi cukiban nincs laktózmentes torta....)

Gyümölcs, zöldség, befőtt hozzájárulás van az oviban, saját befőttet nem lehet bevinni, pedig mennyivel finomabb a boltinál!
Alapvetően édesszájú(mint a szülei:), de ha répát vagy paprikát vágok fel, akkor abból is jóízűen eszik.
Citromot nyalogatja(nincs baj a c vitamin bevitellel)és a vöröshagymát is nyersen fogyasztja, de utána rögtön kenyeret követel:)
Volt idő, amikor a kakaó mennyiséget csökkenteni kellett, mert csak azt itta(volna), most már a tea, csapvíz is jöhet.Sokan elítélik a csapvíz fogyasztását és palackos vizet vesznek(de kb. 20 éve mit ittak az emberek?csapvizet), nálunk is van ásványvíz, ha vendéget várunk.
Kubut(mindenféle)1 hónapban egyszer iszik, kap a déditől.
Jó minőségű szörpöket, gyümölcsleveket gyakran veszünk. Főzelékkel hadilábon áll: krumpli és tavaszi zöldségfőzelék jöhet, de kis mennyiségben, inkább a feltétet eszi.

A konyhában szívesen segít, már sok mindent tud egyedül. Van, hogy figyelmeztet: Anya, raktál a tésztába lisztet? vagy sót?
Már egy füzetet teleírtam neki receptekkel, a második is félig tele. Nekem ne mondja a menyem, hogy a fiam nem tud főzni:)

2 megjegyzés: